• Peter Tijssen

Voetballen is plezier bij V.V. 't Goy

'T GOY Sportiviteit en goede prestaties staan bij de V.V. 't Goy hoog in het vaandel. Echter gezelligheid en plezier onderling is net zo belangrijk. Met 32 teams en bijna 500 leden is het een unieke club als het gaat om saamhorigheid en betrokkenheid bij elkaar. Een club waar ruimte is voor die spetterende slotdag met het onbetwiste zeepkistenvoetbal. Of samen wafels bakken. En niet te vergeten de jaarlijkse playbackshow waar teams een eigen act opvoeren.

Dennis van Benthem is 12 jaar speelt in deJO15-1 en is al 7 jaar lid bij VV 't Goy. Hij is enorm trots dat hij meerdere keren kampioen is geworden met zijn team en zelf één keer de beker heeft gewonnen. ,,Ik wil altijd winnen", lacht Dennis. Deze fanatieke speler is lovend over zijn club: ,,We hebben goede trainers en de sfeer is erg leuk." Samantha Oosterom, spelend in de MO19-1, is het roerend eens met Dennis. Zelf mag ze over twee jaar officieel bij de dames mee gaan spelen, maar valt nu al af en toe in. ,,De trainingen zijn erg leuk en afwisselend. De ene keer spelen we een positiespel. De andere keer werken we aan conditie." Alle trainers van VV 't Goy zijn professionals. De visie van de vereniging is dat iedereen moet kunnen groeien in zijn spel.

OPEN COMMUNICATIE Maik Odijk is aanvoerder van Heren 1. Maik voetbalt al bijna 25 jaar met heel veel plezier bij VV 't Goy. ,,Ik ben min of meer in deze rol als aanvoerder gegroeid. Als aanvoerder ben ik een verlengstuk van de trainer. Ik probeer het team te motiveren en te coachen, maar kijk ook naar wat er anders of beter kan. Bij VV 't Goy is er open communicatie daarover, iedereen mag z'n mening uiten en dat voelt goed." Niet alleen inwoners van 't Goy voetballen bij de vereniging. Ongeveer 60% van alle leden woont in Houten en daarmee vervult V.V. 't Goy een belangrijke sociale functie in de gemeente.

ZELFVERTROUWEN Leren, ontwikkelen en realistische haalbare doelstelling stellen. Allemaal zaken waar trainer Brayton Biekman veel waarde aan hecht. Voetbal is zijn lust en zijn leven en dat geldt ook voor zijn zoon en dochter. Beide voetballen bij VV 't Goy. Brayton heeft zelf zijn carrière als profvoetballer afgesloten en traint het team van zijn zoon. ,,Ik probeer mijn team positief te stimuleren en de kinderen op sociaal vlak weerbaarder te maken. Zelfvertrouwen bouwen is zo belangrijk op deze leeftijd", zegt Brayton. ,,Daarom heeft het geen zin om tijdens een wedstrijd commentaar te geven als iets mis is gegaan. Het werkt veel beter om complimenten te geven en te blijven motiveren. Tijdens de trainingen focussen we op slimmer en tactischer spelen. Het is de kunst om iedereen voldoende te blijven uitdagen het beste uit zichtzelf te halen."

AANMELDEN Ben je nieuwsgierig geworden? Vanaf 4 jaar kun je al mee voetballen bij VV 't Goy. Aanmelden kan via de website www.vvtgoy.nl of door te mailen naar info@vvtgoy.nl. Het is mogelijk om een keertje vrijblijvend mee te trainen om de sfeer te proeven bij deze gezellige club.