• Erik Koot van Vitaal Geluk geeft massagetherapie.

    Paul Heijmink

Voel je beter bij Vitaal Geluk

HOUTEN Gecoacht worden en tegelijkertijd van een massage genieten… een ideale combinatie. Erik Koot van Vitaal Geluk geeft massagetherapie. Een redelijk nieuw vak in Nederland, maar In Duitsland is het al langer bekend als therapie. Onderzoeken daar wijzen uit dat het een zeer effectieve manier is van klachtenreductie.

Claudia Verbree

Heb je fysieke klachten of ervaar je veel stress? Bij Erik kun je terecht voor een gerichte behandeling. ,,Ik beschik over meerdere massagetechnieken die ervoor zorgen dat je klachten snel verminderen of verdwijnen", vertelt Erik. Tijdens de sessie is er ook ruimte voor een coachgesprek. ,,We gaan dieper in op de klachten en hoe deze worden ervaren. Je leert weer luisteren naar je lijf en voelen wat er is."

ONTSPANNEN Bij Vitaal Geluk ontvang je een integrale behandeling gericht op meerdere aandachtsgebieden. Naast het fysieke deel leer je je bewust te worden van je lijf. Dit doe je door onder andere opnieuw en anders te leren ontspannen. De coaching richt zich op jouw gedragspatronen. Je kunt ook een specifieke coachvraag bij Erik neerleggen, zoals 'wat wil ik met mijn loopbaan?'

MINDER STRESSVOL LEVEN Stressgerelateerde klachten, zoals piekeren, slecht slapen en concentratieproblemen zijn aan de orde van de dag. Chronische stress kan uitmonden in een breed scala aan klachten, waaronder zelfs het ontregelen van je hormoonhuishouding. Om erger te voorkomen, kun je je preventief laten behandelen bij Vitaal Geluk.

ERVARINGSDESKUNDIGE Zo'n tien jaar geleden kwam Erik zelf in een burn-out terecht. Hij had twintig jaar in het onderwijs gewerkt en kon van het ene op het andere moment niets meer. Tijdens zijn herstel groeide zijn besef dat hij minder stressvol wilde leven. Hij volgde opleidingen als vitaliteitscoach, stresscounselor en massagetherapeut.

RESULTAAT Erik geeft therapie aan iedereen van jong tot oud. ,,Mijn jongste cliënt is 14 jaar en de oudste 86 jaar. Deze laatste, een vitale cliënt, komt nog zelfstandig op de fiets naar mijn praktijk. De klachten die ik behandel, zijn divers. Zo heb ik een keer een wielrenner behandeld die twee weken voor een grote wedstrijd door zijn rug was gegaan en nauwelijks meer kon lopen. In deze conditie kon hij niet fietsen. Gelukkig kon hij dankzij mijn behandelingen toch deelnemen aan de wedstrijd," lacht Erik trots.

PRAKTIJK De praktijk van Erik is gevestigd aan de Atlantaberm 1a in Houten. Bel (06 – 15 18 69 92) of mail (info@vitaalgeluk.nl) voor het maken van een afspraak. Meer informatie vind je op de website vitaalgeluk.nl

Massagetherapie wordt grotendeels vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.