Uw notaris is verdwenen, wat nu?

ZEIST Uw notaris is verdwenen, wat nu?

Een heel enkele keer komt het voor dat een notariskantoor verdwijnt door faillissement of doordat het als gevolg van een fusie opgaat in een ander kantoor. Dat geldt ook voor het notariskantoor dat tot voor kort in Bunnik gevestigd was.

Dan is het goed om te weten dat de akten, zoals testamenten of eigendomsoverdrachten van huizen et cetera, altijd bij elkaar blijven en uiteindelijk ondergebracht zullen worden bij een andere notaris. Alle akten blijven dus geldig, vindbaar en bewaard!

Soms echter staat er ook een taak voor de "verdwenen" notaris in uw testament, bijvoorbeeld als executeur of bewindvoerder. De status daarvan kan bij het verdwijnen van een notaris erg onzeker worden, en dat terwijl akten juist gemaakt worden om onzekerheden te voorkomen!

Wanneer u akten heeft laten opstellen door een notariskantoor dat inmiddels niet meer bestaat, kunt u bij ons terecht voor een geheel vrijblijvende en kostenloze beoordeling daarvan. U bent welkom voor een persoonlijk gesprek maar u mag ons natuurlijk ook altijd even bellen. Wanneer er inderdaad aandachtspunten blijken te zijn, zullen wij u tevens adviseren over hoe u daar het beste mee om kunt gaan.

Wanneer u een afspraak wilt maken: wij zijn als dichtstbijzijnde notariskantoor zeer goed bereikbaar vanuit Bunnik en Odijk en hebben ruimschoots voldoende eigen parkeergelegenheid. U bent dus van harte welkom!

Zusterplein 22A, 3703 CB Zeist

030-691 46 83