• Photo by Adrianna Calvo from Pexels

Snel van je auto af? Kies voor de autosloperij!

Als je in het bezit bent van een auto, kan ooit het moment komen dat je er snel vanaf wilt. Misschien werkt de auto niet meer goed of staat hij enorm in de weg. Een optie is dan om je auto op te laten halen door een autosloperij. Vaak hebben deze bedrijven een eigen ophaalservice, waardoor ze je auto snel op locatie op kunnen komen halen. Meer informatie over de autosloperij vind je in dit artikel.

Hoe gaat het in zijn werk?
Hoe werkt dat nou precies, je auto inleveren bij een autosloopbedrijf? Zoals verteld hebben de bedrijven vaak een ophaaldienst, waarmee medewerkers van het bedrijf rondrijden met verschillende (vracht)wagens om de auto bij jou thuis, of op een andere locatie, op te komen halen. Als je er voor wilt kiezen om de auto zelf weg te brengen en de auto is kapot, dan zal je een bergingsbedrijf moeten inschakelen, een optie die tijd en geld kost. De meeste autosloperijen kunnen jouw voertuig gratis ophalen.

Als je je auto inlevert, ontvang je een vrijwaring. Natuurlijk is het wel zo fijn om ook nog een vergoeding te krijgen. De hoogte hiervan is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van de auto en het merk. Als de auto nog in redelijke staat verkeert en nog de weg op kan en mag, dan zal je de vergoeding hoger zijn dan voor een auto die helemaal niet meer kan rijden. Hetzelfde geldt voor bruikbare onderdelen: hoe gewilder de onderdelen van jouw oude auto zijn, hoe meer jouw auto waard is.

Verschillende autosloperijen
In Nederland zijn er een paar honderd sloopbedrijven. Op internet zijn meerde bedrijven te vinden, zowel lokaal bij jou in de buurt als bedrijven die in heel Nederland actief zijn. Het kan een slimme optie zijn om deze bedrijven met elkaar te vergelijken, om zo de sloperij te vinden die het beste bij jou past. Ook kun je deze vergelijking gebruiken om de beste vergoeding voor jouw auto te krijgen.

Zoals gezegd zijn er in heel Nederland autosloperijen te vinden. Centraal gelegen in het land zijn er een heel aantal autosloperijen te vinden in de provincie Utrecht en bijvoorbeeld in de omgeving van Houten.