Padel, de snelst groeiende sport ter wereld, nu in Houten

Wordt Padel de nieuwe racketsport in Nederland? Als het aan Marijn Koot, eigenaar van Racket Centrum Houten, ligt wel. Vanaf half augustus is Padel als eerste in de regio Utrecht te spelen bij Racket Centrum Houten.

Wat is Padel?

Padel is een racketsport die met vier spelers (twee tegen twee) wordt gespeeld. De padelbaan - een buitenbaan - is omringd door hekwerk en glazen wanden, met in het midden een net. Een padelbaan is kleiner dan een tennisbaan en meet 20 bij 10 meter. Padel wordt vaak omschreven als een kruising tussen tennis en squash. Het racket dat voor Padel wordt gebruikt is van grafiet en heeft geen snaren.

Padel is ontstaan in 1969 in het Mexicaanse Acapulco. De bedenker van Padel, Erique Corcuera, had thuis niet genoeg plaats om een tennisterrein te laten plaatsen, dus bedacht hij een soortgelijke sport. De laatste jaren is Padel uitgegroeid tot één van de snelst groeiende sporten ter wereld. Ook onder topsporters (waaronder Ronaldo, Messi en Robin Haase) is het erg populair. In Nederland is Padel de snelst groeiende racketsport.

Wat maakt Padel zo leuk?

Padel is toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. Kinderen, jongeren, senioren en ouderen: iedereen beleeft veel spelplezier aan deze sport. Padel is laagdrempelig, eenvoudig te spelen en gemakkelijk te leren. Het veld is kleiner dan een tennisveld en de impact van de bal op het racket is laag, er is dus minder kans op blessures. Padel kan het hele jaar door buiten worden gespeeld vanwege de verharde banen met kunstgras. Padel spelen is gezond, lekker in beweging zijn, veel actie en fun!

Gratis kennismaken met Padel?

Je kunt gratis kennismaken met Padel. Bel ons of zie onze website voor de mogelijkheden. Wil je meer weten over Padel en instructie, tips en tricks? Kom dan naar één van de clinics die we organiseren. Voor € 2,50 per persoon krijg je een clinic van 60 minuten van een professionele Padeltrainer (de groepen bestaan uit 4 personen).

Zie: www.racketcentrumhouten.nl/padel.

Interesse in andere racketsporten?

Wist je dat je bij Racket Centrum Houten meer racketsporten kunt spelen, zoals squash, tennis, tafeltennis en badminton? Wil je meer weten of een keer uitproberen? Kom gerust langs of bezoek ons tijdens de Nationale Open Deuren Sportweek 17 t/m 24 september.

Zie: www.sport.nl/sportweek.

Op zoek naar een leuk bedrijfsuitje?

Racket Centrum Houten verzorgt ook sportieve evenementen op maat, zoals toernooien, clinics, lunch, diner, buffet en barbecue van 10 t/m 200 personen. Zie: www.racketevents.nl.

Wil je meer informatie over Padel en het Racket Centrum Houten?

www.racketcentrumhouten.nl

tel. 030 - 637 85 77

Pelmolen 7, Houten