• De nieuwe eigenaren en de stoppende Ossendrijvers.

    John van Amerongen

Ossendrijver wordt Auto Service Houten

HOUTEN Houtens Nieuws is live getuige hoe Helmy de overname van een lopend contract bespreekt met de nieuwe eigenaren. "Er moet een hoop geregeld worden", zegt Jan Ossendrijver van garagebedrijf Ossendrijver. Autobedrijf Henk Ossendrijver prijkt nog op de voorgevel. De vader van Jan begon met het bedrijf. In de toekomst komt daar Autoservice Houten te staan.

John van Amerongen

Ossendrijver was een vertrouwde dorpsgarage en dat zal de nieuwe garage Auto Service Houten volgens de nieuwe eigenaren Erik van Hartskamp en Michiel van der Linden, allebei uit Houten, ook zijn. Erik ziet uit naar meer contact met de klant. Tot nog toe voerde hij veelal werk uit in een werkplaats. Beide heren zijn ervaren automonteurs met de nodige jaren ervaring.

Jan en Helmy Ossendrijver stoppen eind van dit jaar met hun garagebedrijf aan de Loerikseweg. Jan heeft geen opvolging vanuit zijn gezin. Horeca zit Ossendrijvers ook in het bloed, zullen we maar zeggen. Om door te kunnen zou hij nog aanzienlijke investeringen moeten doen op het gebied van computertechniek voor auto's en dat ziet Jan niet neer zitten.

Erik van Hartskamp en Michiel van der Linden zijn wat jonger en meer opgegroeid met computertechniek. Ze hebben er meer voor geleerd. In de toekomst kan de garage jongere auto's servicen. Jan werkte ook al met computertechniek aan auto's, maar de verwachting is wel dat de nieuwe eigenaren daar sneller en makkelijker mee uit de voeten kunnen. Ook zij gaan voor alle merken auto de nodige service verlenen en repareren wanneer dat nodig is.

In 1957 startte Henk met autobedrijf Ossendrijver dat nu zo'n 60 jaar bestaat met 30 jaar Henk en daarna 30 jaar Jan aan het roer. De garage werd destijds buiten het dorp geplaatst aan de Loerikseweg 54, maar toen werd Houten er om heen gebouwd. De garage is nog steeds goed bereikbaar. Vroeger was er ook een benzinepomp. Die moest verhuizen, dat werd de Texaco in Houten. Daar blijven ze eigenaar van. Die wordt verpacht. Het garagebedrijf dragen ze over. Jan en Helmy bedanken hun gewaardeerde klanten en wensen hen een goed 2018.