• Het team van FysioVandaag staat per 1 januari voor u klaar in een nieuw pand.

    FysioVandaag

Nieuw pand voor FysioVandaag

HOUTEN Een frisse start voor FysioVandaag: het bedrijf verhuist per 1 januari naar een grotere vestiging tegenover het Racketcentrum aan de Pelmolen 5.

Door Charella Hulsbosch

Al meer dan tien jaar weten mensen uit Houten en omgeving FysioVandaag te vinden. Het gaat zelfs zo goed met het bedrijf dat ze uit hun jasje groeien en dus verhuizen ze naar een locatie met meer ruimte. ,,We hebben een grotere locatie gevonden in het oude gebouw van PostNL" vertelt eigenaar Frank Robertz, ,,Leuk detail is dat in het gebouw nog de oude strepen van de PostNL-vakken op de vloer staan en dezelfde deuren er nog in zitten. Die elementen hebben we gewoon behouden."

SAMENWERKEN Op de nieuwe locatie is een efficiëntere indeling mogelijk. Zo heeft FysioVandaag beschikking over een grote trainingszaal van vierhonderd vierkante meter met daaromheen vier kamers. Frank: ,,De lijntjes worden korter. Alle kamers grenzen aan de zaal, waardoor er meer interactie komt en het makkelijker is om samen te werken."

REVALIDATIE In de trainingszaal komt in het midden een grote mat te liggen. Door de nieuwe ruimte wordt het voor de therapeuten makkelijker om meer en verschillende trainingen te draaien, stuk voor stuk gericht op revalidatie, zodat mensen in alle rust kunnen revalideren.

Het aanbod varieert van FysioFitness tot FlyWheel trainingen en voetbalrevalidatie. Voordeel voor klanten is ook dat FysioVandaag in het nieuwe pand een eigen wachtkamer krijgt, zodat er straks niet meer gewacht hoeft te worden tussen sporters.

SPECIALISTEN Wat niet verandert zijn de verschillende samenwerkingen met specialisten. Dat doet FysioVandaag onder andere met orthopeden van het St. Antoniusziekenhuis in Leidsche Rijn, maar ook met het Schoudernetwerk. Voor die schouderklachten zijn Frank en collega Leonie van de Starre zelfs speciaal opgeleid. Daarnaast hebben ze een sportarts in huis en een psychosomatisch fysiotherapeut voor alle klachten die te maken hebben met stress of spanning. Dat is nog maar een kleine greep uit de specialisten van FysioVandaag. ,,Wat wij vooral willen is een vangnet creëren rond de klant" legt Frank uit, ,,Mocht het ons niet alleen lukken om de klant te helpen, dan benaderen we andere disciplines. Denk aan een podotherapeut, orthopeed, sportarts of voedingsdeskundige. Zo vangen we mensen op tijd op als ze vallen en helpen ze verder om hun uiteindelijke doel te bereiken."

Daarom luistert de therapeut bij FysioVandaag eerst goed naar de klacht. Na een intake volgt een uitgebreid onderzoek en aan de hand van die resultaten wordt een behandelplan samengesteld. Aan die methode van werken en het contact met de klant verandert niets na de verhuizing.

De zorgverlening van FysioVandaag wordt eigenlijk alleen maar breder na de verhuizing. De fysiotherapeuten hebben er in ieder geval enorm veel zin in. Frank: ,,Het blijft natuurlijk wel spannend. We laten een locatie waar we al tien á elf jaar zitten achter ons om ergens anders door te gaan. Daar heb ik veel zin in. Je merkt ook dat het iedereen hier nieuwe energie geeft."