• Down Under
  • Down Under

Multifunctioneel recreëren bij Down Under

NIEUWEGEIN Eén locatie die geschikt is voor zowel een zakelijke bijeenkomst als een kinderfeestje. Waar je volop activiteiten kunt beleven zowel op het water als op het land. Bodyboarden, wakeboarden, waterskiën, 4x4 rijden, bubbleboetbal zijn slechts een greep uit de mogelijkheden bij Down Under in Nieuwegein. Op deze multifunctionele locatie, centraal gelegen aan de A12, kan jong en oud zijn hart ophalen.

Het warme weer is in aantocht en dat betekent voor velen af en toe een verkoelende duik. Vanaf 1 mei is het strandbad weer geopend. Dit is het landelijke startschot voor het zwemseizoen. De kwaliteit van het zwemwater in de Laagravenseplas is uitstekend. Lennart Loopstra, Manager Recreatie bij Down Under, vertelt trots: ,,Zelfs tijdens de lange hete zomer van afgelopen jaar, was het zwemwater hier als één van de weinige open zwemwateren vrij van blauwalg en andere bacteriën."

STRAND Behalve fijn zwemmen, kunnen de kleintjes ook lekker spelen op de vernieuwde speeltoestellen in de ligweide. Aan extra ogen is gedacht. Lennart: ,,Onze strandwachten houden een extra oogje in het zeil. Je zwemt hier op eigen verantwoordelijkheid, maar we doen er alles aan om dat zo veilig mogelijk te laten verlopen." Ideaal is dat er toiletten aanwezig zijn en voldoende horeca om de lekkere trek te stillen. Het strand is dagelijks geopend tussen 10.00 en 19.00 uur bij een temperatuur van boven de 20 graden. Hangt de groene vlag buiten, dan is het bad geopend. Een rode vlag betekent gesloten.

BESTE TERRAS VAN UTRECHT Het terras bij het restaurant is vorig jaar uitgeroepen tot het beste terras van Utrecht. Je kunt hier genieten van een prachtig uitzicht over de Laagravenseplas. In het restaurant van Down Under kun je kiezen tussen typische Australische én Nederlandse gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een Sydney saté of de Ossenhaas van Hollands weiderund. Voor de echte vleesliefhebber is het iedere zaterdag 'steaknight' en zondag 'ribnight'.

MULTIFUNCTIONELE LOCATIE Door de veelzijdigheid aan activiteiten is Down Under een ideale plek om een uitje te organiseren. Marcel van de Pol, Marketeer bij Down Under, vult aan: ,,Dagelijks krijgen we vragen om voor kleine en grote groepen mensen een beleving te organiseren op onze locatie. Doordat we zoveel te bieden hebben, is er voor ieder wat wils beschikbaar. Van kinderfeestje met body boarden, bubble voetbal of waterskiën tot aan zakelijke bijeenkomsten met 4x4 terrein rijden, golfclinic of een beachvolleybaltoernooi." De recent verbouwde beachclub is exclusief af te huren en biedt een unieke sfeer. Het is een prachtige huwelijkslocatie, maar het is ook mogelijk om hier een eigen (business) festival te organiseren. Inclusief muziek, foodtrucks en activiteiten. Benieuwd naar de mogelijkheden bij Down Under? Op www.downunder.nl vind je alle activiteiten op een rij en direct de mogelijkheid om te reserveren.

OBSTACLE RUN Zondag 12 mei 2019 is het weer zover! Op een uitdagend parcours van 6 kilometer, staan minstens 25 unieke obstacles op je te wachten. Wil je meer? Ga dan voor de 9 of 12 km. Speciaal voor de stoere van 8 tot 12 jaar (onder begeleiding) is er de vernieuwde Down Under Kids Run van 3 km. Durf jij de uitdaging aan? Schrijf je meteen in op www.downunderrun.nl.