Misschien is dit hét moment… Oversluiten? Overwegen!

Je hebt al een tijdje een huis. En een hypotheek. Door de jaren heen kunnen er dingen veranderd zijn die je woonwensen beïnvloeden. Nieuwe baan, gezin, verbouwplannen, erfenis of scheiding. Het kan ook zijn dat je versneld wilt aflossen, of juist lagere maandlasten wilt. Misschien loopt je rentevaste periode bijna af. Of je zou graag profiteren van de historisch lage hypotheekrente.

Allemaal prima redenen om te overwegen je hypotheek over te sluiten. Je zal niet de enige zijn; in het laatste kwartaal van 2015 lag het aantal huizenbezitters dat hun hypotheek oversloot 67% hoger dan in datzelfde kwartaal een jaar eerder! Heeft natuurlijk alles te maken met de lage hypotheekrente.

Doordat er meer hypotheekaanbieders zijn dan een paar jaar geleden, zijn er ook meer mogelijkheden om je hypotheek over te sluiten. Dan moet wel je woningwaarde hoger zijn dan je huidige hypotheekwaarde, want als je huis 'onder water staat' verstrekt een andere bank je waarschijnlijk geen hypotheek.

Oversluiten is vooral interessant als je rentevaste periode binnen twee jaar afloopt. Want hoe korter de resterende looptijd van die rentevaste periode, hoe lager de boeterente die je aan je bank moet betalen voor het mislopen van rente-inkomsten.

Ook je hypotheekvorm (met of zonder Nationale Hypotheek Garantie) en het aantal leningdelen bepalen of oversluiten gunstig is. Grote kans van wel. En ook al brengt oversluiten kosten met zich mee voor advies, bemiddeling, notaris, taxateur, eenmalige boeterente: onderaan de streep levert het geld op.

Wel of niet oversluiten… De Hypotheker biedt overzicht, inzicht en uitkomst. Op hypotheker.nl/oversluiten vind je een handige oversluitcheck. Komt daaruit dat oversluiten voor jou een goed idee is, dan laten we je in een persoonlijk advies graag zien wat je nieuwe hypotheeklasten worden. Wij hebben contact met bijna alle geldverstrekkers en verzekeraars, dus je weet zéker dat je het scherpste aanbod krijgt.

Oversluiten een hoop gedoe? Niet als je het samen met ons regelt. We nemen je alle rompslomp uit handen. Maak een afspraak en kom langs! Wie weet zijn ook jouw maandlasten binnenkort een stuk lager.

Ronald Hensen

De Hypotheker Houten