• Maurice Link en Robert Link ontvangen het keurmerk uit handen van Natascha Kooijman van het NIBHV

    n.v.t.

Link Brandpreventie behaald NIBHV Keurmerk

HOUTEN Vol trots heeft Link Brandpreventie uit Houten onlangs het felbegeerde NIBHV Keurmerk in ontvangst genomen. Het Keurmerk werd op 15 februari uitgereikt door Natascha Kooijman van het NIBHV. Link is het 46e bedrijf in Nederland wat voldoet aan alle eisen van het Keurmerk.

BHV-OPLEIDINGEN Link Brandpreventie verzorgt al jaren complete veiligheidsopleidingen voor bedrijfshulpverleners, zogenoemde bhv'ers. Dat is een onderdeel van een compleet pakket aan diensten op het gebied van (brand)veiligheid wat ze bieden aan bedrijven en particulieren. Denk hierbij aan het onderhoud en keuren van brandblussers, droge blusleidingen, noodverlichting en EHBO middelen.

BEWUST VEILIG WERKEN Er is in Nederland steeds meer aandacht voor Bewust Veilig Werken. En terecht, want veilig werken kan letterlijk van levensbelang zijn. Hoe vaak horen we niet in het nieuws dat er toch iets mis gaat? Werkgevers in Nederland zijn dan ook verplicht om te zorgen voor een veilige werkomgeving. Een goede bedrijfshulpverlening (BHV) is daarin een belangrijke factor.

KAF VAN HET KOREN ,,Het behalen van het keurmerk is het tastbare bewijs dat de veiligheidsopleidingen van Link voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen", vertelt Anne-Rose Vredeveldt van de BHV-opleider uit Houten. "Met het Keurmerk kunnen we ons nu nóg beter onderscheiden. Het onderscheid het kaf van het koren qua opleiders en hun kwaliteitsnormen."

UP-TO-DATE ,,Het aanbod aan bhv-opleidingen is enorm", vertelt Anne-Rose. "Dat merken we ook in de gesprekken die we voeren met potentiële klanten: voor werkgevers is het vaak lastig om te kiezen voor de juiste partij voor opleidingen. Waarom zouden ze wel of niet voor een bepaalde BHV-opleider kiezen? Voor ons was dit een belangrijke reden om het NIBHV Keurmerk te behalen; we kunnen ons vanaf nu duidelijk onderscheiden. Dat we het Keurmerk hebben gekregen, betekent namelijk dat onze trainingen en examens helemaal in orde en up-to-date zijn."

JAARLIJKSE AUDITS Als Keurmerkhouder wordt Link Brandpreventie vanaf nu bovendien jaarlijks doorgelicht, vertelt Anne Rose. "Die controles worden gedaan door onafhankelijke controleurs, tijdens audits en praktijkbezoeken. Zo houdt NIBHV voortdurend de vinger aan de pols."

FAMILIEBEDRIJF Link Brandpreventie is opgericht door Leon Link in 1992. Inmiddels hebben zijn zoons, Robert en Maurice, de dagelijks leiding over het bedrijf. Met hun vaste team van medewerkers staan ze dagelijks paraat voor hun klanten. Dit zijn niet alleen bedrijven, maar ook particulieren. Link is actief door heel Nederland.

Meer informatie over de dienstverlening van Link Brandpreventie? Kijk eens op de website www.linkbrandpreventie.nl