• Luc en Wout de Wit transformeerden een saai kantoorpand met succes tot JOINN! Op 18 november vieren ze hun tweejarige bestaan.

    Aschwin Snel

JOINN! bestaat twee jaar

Advertorial

HOUTEN Het voormalige postkantoor naast het station was jarenlang een doods en ongezellig stukje Houten.  Tot Luc en Wout de Wit deze leegstaande locatie aangeboden kregen en er totaal nieuw concept voor ontwikkelden: JOINN!; de 'herberg 2.0'.

Bovenaan de trap op de eerste verdieping ligt het sociale hart van het bedrijf. Luc: ,,Dit is echt onze woonkamer waar iedereen elkaar ontmoet. Je kunt hier komen lunchen, dineren, borrelen." Het restaurant is industrieel, maar ook knus ingericht. Buiten zitten met mooi weer kan op het grote balkon boven de ingang, waar je een lekker vrij uitzicht hebt. JOINN! heeft ook besloten ruimtes met eigen bar voor vergaderingen, trainingen, jubilea en verjaardagen.

Boven het café-restaurant bevinden zich de 25 city lofts: hotelappartementen met faciliteiten. De lofts, compact of iets ruimer van opzet, hebben naast een ruime douche een eigen keuken. Het is daardoor goed mogelijk ook langere tijd in een appartement te verblijven. De lofts zijn erg in trek bij expats of mensen die tijdelijk tussen twee huizen in zitten, maar ook bij toeristen die binnen een half uur met de trein in de regio Amsterdam willen zitten. 

HERBESTEMMEN

De broers De Wit, opgegroeid in Houten, zagen de potentie van de locatie: een saai kantoorpand, maar gelegen op een toplocatie midden in Nederland, naast een treinstation en met parkeerruimte in overvloed. Samen hebben ze al meer verloren locaties een nieuwe bestemming gegeven. Ze zoeken daarbij naar een invulling die een meerwaarde oplevert voor de omgeving, zoals de plannen voor de plek van het oude dorpshuis in Schalkwijk, of het ombouwen van een leegstaand kantoorpand tot starterswoningen. Duurzaam en maatschappelijk ondernemen is voor hen vanzelfsprekend, want "niet-duurzaam ondernemen heeft in deze tijd geen bestaansrecht meer."

IN DE PRIJZEN

Het uitbaten van een horecagelegenheid was helemaal nieuw voor de broers. Wout: "Een stap buiten onze comfortzone, maar na veel vallen en opstaan is het helemaal geworden wat we voor ogen hadden." Naast het concept en de uitstraling, is het team dat bijna 30 gezichten telt volgens de broers een hele belangrijke basis voor het succes. Dat de moderne herberg een sterk concept is, blijkt uit reacties van het publiek, maar ook uit de prijzen die JOINN! in zijn korte bestaan al in de wacht sleepte. Booking.com bekroonde de city lofts met een 8,6, en deze week was er ook nog het nieuws dat JOINN! de schoonste short stay appartementen in de regio bezit. Het café-restaurant kreeg bovendien als klap op de vuurpijl anoniem de jury van de Gouden Pollepel van het AD op bezoek, en werd daarna geplaatst in de top-10 van de beste restaurants in de provincie. 

FEEST!

'Sharing good moments' is de slogan van JOINN!, en dus voegen de broers samen met het team daad bij het woord. In november viert JOINN! namelijk groots z'n tweejarig bestaan. Alle inwoners (18+) van Houten zijn welkom om dat te komen vieren op zaterdagavond 18 november. Tijdens 'Your live-request show' speelt een liveband dan in sneltreintempo verzoeknummers uit het publiek, is er een dj en extra cocktailbar. Meer weten? Kijk op www.joinn.nl/jubileum.