• Marjolein Brinkkemper-de Lege is Locatiedirecteur van HIP Houten

    Claudia Verbree

Huiswerk maken kan bij HIP

Advertorial

HOUTEN Houten heeft sinds april een nieuw huiswerkinstituut: HIP. Hier kunnen leerlingen van de basisschool, middelbare school en MBO, HBO en WO terecht kunnen voor huiswerkbegeleiding, bijlessen en examentraining. Leerlingen van de basisschool kunnen samen met een persoonlijke begeleider oefenen voor de CITO-toets, bijlessen, of krijgen Remedial Teaching. Studenten van zowel het mbo, hbo en wo kunnen bij HIP terecht voor scriptie- en studiebegeleiding.

PASSIE VOOR LESGEVEN Marjolein Brinkkemper-de Lege is Locatiedirecteur van HIP Houten. Na zeven jaar docent Geschiedenis, Klassieke Talen en Levensbeschouwing te zijn geweest op een middelbare school, wilde ze graag een baan waarin ze meer tijd heeft voor het persoonlijk begeleiden van leerlingen. En ze te leren leren. Met het opstarten van HIP Houten kan ze haar passie voor lesgeven blijven uitoefenen. Marjolein: ,,Veel leerlingen hebben een zorgvraag of een leerprobleem. Dit vraagt veel van een school. Als docent heb je jammer genoeg maar beperkte mogelijkheden om echt het verschil te maken voor een leerling. Het valt mij op dat veel leerlingen leren op school niet echt leren en snel bang zijn dat ze iets niet kunnen. Ik probeer leerlingen in te laten zien dat ze het nog niet kunnen en help ze ontdekken wat ze nodig hebben om het wel onder de knie te krijgen."

GEEN STRIJD MEER OVER HUISWERK ,,Bij HIP Houten zie ik leerlingen die het prettig vinden om één plek te hebben waar ze huiswerk kunnen maken en die klaar zijn met de constante strijd thuis over het wel of niet maken van huiswerk. We houden een overzicht van al het huiswerk van leerlingen bij en alles wordt gecontroleerd. Natuurlijk is er ook voldoende tijd voor ontspanning en een kopje thee drinken, want leerlingen hebben er al een schooldag op zitten", vertelt Marjolein enthousiast.

PEPERKLIP Leerlingen nemen bij HIP Houten een leervoorkeurentest af, Leerlingen doen bij HIP Houten een leervoorkeurenoefening, de Peperklip. Het doel van deze oefening is om inzicht te krijgen in de manier van leren. ,,Sommige leerlingen zijn bijvoorbeeld erg visueel ingesteld, de ander luistert graag en een derde leest de lesstof liever zelf. Hoe je informatie het meest effectief tot je neemt, verschilt per persoon", vertelt Marjolein. ,,Wij onderzoeken wat werkt voor jou en dat zetten we in."

LEREN PLANNEN Bij HIP Houten leer je om een realistische en haalbare planning te maken en probeer je verschillende manieren van leren uit. Het huiswerk en de voortgang van leerlingen wordt bijgehouden in een online rapportagesysteem, wat ingezien kan worden door leerlingen, begeleiders en ouders. Daarnaast onderhoudt HIP intensief contact met ouders en met school.

ABONNEMENT Begeleiding van HIP Houten gaat via een abonnement, of losse bijlessen. Afhankelijk van je wensen en behoeften, wordt een voorstel gemaakt op maat. ,,Gemiddeld komen leerlingen hier drie keer per week", vertelt Marjolein. ,,Wij zijn dagelijks geopend vanaf 14.00 uur.

AANMELDEN HIP Houten werkt niet met een wachtlijst. Neem gerust contact met HIP Houten op voor meer informatie of een kennismakingsgesprek. Binnenlopen kan uiteraard ook, u bent van harte welkom bij de Lange Schaft 13B-3. Meer informatie en rechtstreeks aanmelden kan via de website https://instituuthip.nl/vestigingen/instituut-hip-houten/ of bel met Marjolein (06-17403303).