• Vlnr Natascha Kempjes, Etienne de Graaff en Hans Keijzer.

    Lucas Hoenson

Hoenson: net even anders

HOUTEN Een zelfontworpen geboortekaartje laten drukken? Een boekje voor de vereniging? Of op zoek naar een originele verjaardagskaart of trendy materialen en inspiratie om creatief bezig te zijn? Stap eens binnen bij Hoenson Office & Print in Winkelcentrum 't Rond. De winkel met een uitgebreid assortiment, professionele diensten op het gebied van printen en kopiëren, en een klein, deskundig team dat graag met u meedenkt.

Marijke Dekker

Lucas en Will Hoenson beginnen in 1990 met hun winkel voor printservice en kantoorbenodigdheden plus aanverwante artikelen voor de zakelijke en particuliere markt.

Nu, 26 jaar later, is Lucas Hoenson nog steeds actief en samen met zijn team, bestaande uit Etienne de Graaff, Hans Keijzer en Natascha Kempjes, zijn klanten nog altijd graag van dienst. "We denken graag mee, proberen met creatieve oplossingen te komen, geven advies. Klanten zijn geen nummer voor ons. We bieden ouderwetse service en ambachtelijkheid. Komt er bijvoorbeeld iemand met een kapotte vulpen binnen, dan kunnen wij die reinigen en als dat niet de oplossing is, ook nog laten repareren. Mooi om te zien dat klanten blij met ons zijn."

TRENDS Kracht van het bedrijf is de zelfstandigheid, waardoor men snel kan inspelen op trends, zegt Etienne de Graaff. "We maken geen deel uit van een keten, we onderscheiden ons van de massa."

Natascha Kempjes knikt: "We kunnen snel op trends inspelen zoals nu handlettering, maar ook met aparte cadeauartikelen en kleurboeken voor volwassenen. We zien dat mensen tegenwoordig graag zelf ontwerpen, zelf creatief bezig zijn. Zo hebben we ook een collectie Talens hobbyverven met deze maanden scherpe aanbiedingen. En we verkopen niet alleen de standaardagenda's en -kaarten, maar hebben juist ook bijzondere, originele exemplaren."

ZELF ONTWERPEN Klantvriendelijkheid en ambachtelijkheid zijn zeker ook te vinden in de kleinschalige, maar professionele drukkerij, waar full colour printen en kopiëren, complete nabewerking, en het printen van bijvoorbeeld visitekaartjes, briefpapier, liturgieboekjes, posters, cursusmaterialen en flyers tot de mogelijkheden behoren. Ook Hans Keijzer ziet dat mensen steeds vaker zelf iets willen ontwerpen: "Een geboortekaartje bijvoorbeeld. Of uitnodigingen en kerstkaarten. Samen met de klant kijken we naar de mogelijkheden, naar soorten papier, naar kleuren, en natuurlijk ook naar het prijsplaatje. Zo maken we samen met de klant een heel persoonlijk kwaliteitsproduct."

Hoenson biedt verder een pasfotoservice, de DHL parcelshop en een webshop. Bezoekers aan de winkel kunnen gebruikmaken van de nabijgelegen parkeergarage, waar twee uur gratis geparkeerd kan worden. Voor bedrijven geldt een speciale haal- en brengservice.

Kijk voor meer informatie op www.hoenson.nl.