• Shirts of Holland

Hoe kies je het juiste T-shirt voor onder een shirt

Advertorial

Hoe kies je het juist T-shirt voor onder een shirt? Mannen in Nederland dragen vaak een T-shirt onder het overhemd. Zij hebben hier vaak verschillende redenen voor. Maar wat je vaak ziet is een wit t-shirt onder een wit overhemd. De mannen die dit doen herkennen wel dat de mouwen van het t-shirt duidelijk zichtbaar zijn onder het overhemd. Dit kan voorkomen worden door het juiste t-shirt te kiezen. In dit artikel behandelen hoe je het juiste t-shirts kiest voor onder het overhemd. Benieuwd naar de antwoorden, lees dan verder.

“Een grijs T-shirt zie je minder onder een wit overhemd dan een wit T-shirt”

De reden waarom mannen een t-shirt dragen onder een shirt

Er zijn genoeg redenen te verzinnen waarom mannen een t-shirt dragen onder een overhemd. Mannen dragen een T-shirt onder een overhemd omdat het bescherming biedt tegen gele oksels en zweetvlekken. Anderen dragen een t-shirt omdat het  vooral in de tijd dat het wat kouder is, wat meer bescherming biedt tegen de kou. Soms schijnen de overhemden door, wat vaak een reden is om een T-shirt onder het overhemd te dragen. Vooral bij mannen die veel borsthaar hebben. Het staat niet mooi plus sommige mannen worden er onzeker door.

Het is belangrijk om regelmatig je overhemd grondig te reinigen. Of je nou last hebt van zweten of van gele vlekken, het is voor alle twee een noodzaak. Als het echt te koud is, kan je een jasje aandoen. Misschien zelfs een leuk colbertje. tevens helpt een overhemd met een dikkere stof ook. De dikkere stof is gelijk een oplossing voor een overhemd dat te veel doorschijnt. Voor de mannen met veel borsthaar, die bang zijn dat het bij de knopen eruit komt, is er eigenlijk maar één tip, trimmen!

Natuurlijk is er voor elke reden een tegen argument. Zoals het gebruik van een goede deo. Door een combinatie van aluminium in de deo, andere transpireer producten en de proteïne in je transparantie, worden door een chemische reactie de gele vlekken veroorzaakt. Om minder te zweten is het belangrijk om een goed katoenen overhemd te kopen. In combinatie met een goede deo die geen aluminium bevat. Katoen is goed absorberend en zorgt ervoor dat je de hele dag fris blijft.

Het juiste t-shirt kiezen.

Allereerst is de kleur belangrijk van het T-shirt. Grijze T-shirts schijnen minder door dan witte T-shirts. Het belangrijkste is dat je een kleur kiest die het best bij je huidskleur past. Dit zorgt ervoor dat het kleur verschil minimaal is tussen je huid en het T-shirt. Wat echt niet kan is een shirt met een opdruk. Dit zal bij een licht doorschijnend overhemd er slordig en onprofessioneel uitzien. Terwijl je er juist chique en zakelijk uit wilt zien.

Ten tweede is de lengte belangrijk. Het T-shirt hoort de hele dag netjes in de broek te blijven zitten. Of het nou gaat om een casual look of een zakelijke look. Het is niet fijn om de hele dag moeite te moeten doen om het T-shirt op zijn plek te houden.

Als laatste is de pasvorm belangrijk. Kies een T-shirt uit die goed aansluit op je lichaam. Dit om bollingen te voorkomen dat een te ruim T-shirt veroorzaakt als de extra stof gaat slobberen. Eveneens is de hals van belang. Draag je het overhemd met één knoopje open, dan is een T-shirt met een normale V-hals het handigst. Draag je het overhemd met meer knoopjes open, dan zijn T-shirts met een diepere V-hals meer geschikt. draag je hem dicht met een das of strik, dan is een T-shirt met ronde hals beter geschikt. Kortom het randje van de hals van het T-shirt mag niet zichtbaar zijn door het overhemd heen.

T-shirts met bamboe katoen

Tegenwoordig zijn er ook bamboe T-shirts verkrijgbaar. De voordelen van T-shirts van bamboe zijn dat de T-shirts beter ademen en absorberen. Tevens bevat bamboe een antibacteriële stof dat onaangename geuren, zoals zweetgeur, voorkomt. Ideaal voor mannen die last hebben van zweetplekken en of zweetgeuren. Echter ook in de winter zorgen bamboe T-shirts ervoor dat je lekker warm blijft. Bamboe kleding wordt ook wel airco kleding genoemd. Verder zijn bamboe shirts erg zacht en soepel vallend. Bovendien is de kwaliteit van bamboe T-shirts beter dan die van katoen.

Kies de juiste pasvorm

Ongeacht de pasvorm van je overhemd zijn er een aantal richtlijnen voor de pasvorm van het T-shirt wat je eronder draagt.

Gebruik een v-hals T-shirt

Zorg dat het T-shirt lang genoeg is

Zorg dat het T-shirt netjes is aangesloten

Draag het T-shirt in je broek

De kleur van het T-shirt

Vermijd verder elke vorm van opdruk. Dat je in 2013 naar Lowlands bent geweest is super tof, maar dat hoeft anno nu niet op de rug van je overhemd door te drukken. Kies voor effen T-shirts.

Mocht je toch een T-shirt willen dragen, denk dan wel goed na over de kleur. In principe geldt dat witte T-shirts meer doorschijnen dan grijze of zelfs beige exemplaren. Anderzijds geven witte T-shirts juist vaak wel weer een frisse uitstraling. Denk even na over wat je wil en let daar dus goed op bij de aanschaf van je T-shirts.

Wel of geen T-shirt onder het overhemd

Een T-shirt onder een overhemd hoort eigenlijk niet. Het randje van het shirt kan er voor zorgen dat het een beetje slordig overkomt. Het T-shirt kan eronder uit komen. Of zo strak zitten dat de huidplooien zichtbaar worden. Andersom als het shirt te ruim zit, sluit het niet goed aan op het lichaam. Hierdoor kan het overhemd bollend gaan zitten bij de mouwen of bij de buik. Dit ziet er natuurlijk niet strak en chique uit.

Gelukkig voor de mannen die het niet accepteren dat het eigenlijk niet hoort. Is er het ondershirt. Om te bepalen hoe je het perfecte T-shirt uitzoekt voor onder een overhemd. En waar je allemaal op moet letten. Zijn de volgende bovenstaande tips erg handig. Kijk  bijvoorbeeld eens bij het merk Alan Red shirts.

Concluderend

Je kan beter geen T-shirt onder het overhemd dragen. Kies voor iets over je overhemd als je het koud hebt, en investeer in een beter (honderd procent katoenen) overhemd als zweet of doorschijnen een argument is. Mocht je alsnog niet overtuigd zijn en graag een T-shirt willen dragen, houd dan in ieder geval onze richtlijnen voor de pasvorm van het T-shirt in de gaten