• Ibrahim Aygis, Serkan Oguz en Ahmet Aygis

    Karin Tim - Mijland

Döner Center wint Best Restaurant Award: "Het is ons gelukt"

Advertorial

HOUTEN Döner Center heeft de eerste prijs gewonnen bij de verkiezing beste restaurant 2017 in Houten. Pizzeria Restauranta La Fontana werd tweede en Thai Sawoi eindigde op de derde plaats. Thuisbezorgd.nl heeft deze wedstrijd in verschillende plaatsen in Nederland georganiseerd. Restaurants die in 2017 op deze site gemiddeld de beste beoordeling kregen van bezoekers, werden genomineerd. Vervolgens kon op de genomineerden worden gestemd.

Karin Tim-Mijland

Familiebedrijf Ibrahim Aygis leidt samen met zijn broer hun bedrijf Döner Center, ook hun neef Ahmet werkt in de zaak. Ibrahim vertelt dat hij niet zo bezig was met de verkiezing hoewel hij wist dat ze genomineerd waren. Opeens hoorde hij van een van zijn bezorgers dat ze gewonnen hadden. Een paar dagen later kreeg hij de hoofdprijs, die bestond uit een award die nu op hun toonbank staat, een T-shirt en flyers.

Ibrahim: "Houten heeft ons gekozen…Het is gelukt. Wij bedanken daarom al onze fans voor het overweldigend aantal stemmen, het is een eer beloond te worden voor iets wat ons dagelijks werk is; goed eten klaar maken, dat doen we met veel passie".

SPECIALITEITEN Een specialiteit van hun zaak is döner kebab, vertaald uit het Turks betekent dit draaiend vleesgerecht omdat dit vanaf een verticale grill in dunne plakken wordt gesneden. Er is kebab van kalfsvlees of kip. Hij verkoopt die op een broodje en verwerkt in hun andere specialiteiten zoals Turkse pizza en kapsalon. Deze laatste bestaat uit een bakje patat, döner kebab, gesmolten kaas en verse salades met naar keuze knoflook en sambal.

De broers willen maaltijden voor het hele gezin aanbieden daarom hebben ze hun assortiment uitgebreid met frites en snacks. Ze hebben ook vegetarische gerechten zoals groentekroketten en twee jaar geleden introduceerden ze vegetarische kapsalon. Daarbij is het vlees vervangen door falafel dat is een schijf van gemalen en gekruide kikkererwten. Dat was meteen een succes, want daar is veel belangstelling voor. Ibrahim: "We leveren ook hotwings, deze kipvleugeltjes maken we helemaal zelf, we snijden en marineren ze zodat we er zelf onze eigen smaak aan kunnen geven, dan zijn ze veel lekkerder". Daarnaast verkopen ze ook frisdranken, cheesecake en baklava die bestaat uit laagjes filodeeg met wal- of pistachenoten.

De familie Aygis krijgt ook klanten van buiten Houten die speciaal naar hun zaak komen. Ibrahim: "We leveren kwaliteit. We doen het met een glimlach, klanten moeten zich op hun gemak voelen en hier lekker kunnen zitten".

Döner Center is op de Spoorhaag 136 in Houten. De openingstijden zijn maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur en zondag van 12.00 tot 21.00 uur. Ze bezorgen binnen de rondweg in Houten.

Tekst: