• Het paviljoen van Makeblijde staat in een prachtig landschapspark.

    Makeblijde

Binnen is buiten bij Makeblijde

Aan de Noordelijke rondweg van Houten ligt, verscholen achter een heg, een paradijs. Anemonen en verbena's staan nog uitbundig te bloeien, maar de bomen beginnen geel en rood te kleuren. Het park van Makeblijde gaat de herfst in.

TRANSPARANT PAVILJOEN Op het terras is het goed toeven in de namiddagzon. "We zitten hier vaak aan het eind van de dag nog wat na te genieten" zegt John van Wijngaarden van Makeblijde. "Als de mensen vertrekken, komen de dieren tevoorschijn." In het bijzondere landschapspark wordt natuur gecombineerd met cultuur. Bomen en planten, zichtlijnen, bijzondere vormen en kunstwerken zijn een feest voor het oog. Midden in het park staat het transparante paviljoen. Bezoekers die binnen zitten, voelen zich toch buiten. "Het grappige is dat vergadersessies zich regelmatig echt naar buiten verplaatsen" zegt Anja van der Heijden, "en daar is ook alle ruimte voor." Zelfs in de winter zorgt het open paviljoen voor een bijzondere buitenbeleving. Van Wijngaarden: "Dan is het heel licht, zelfs op regenachtige dagen. Het paviljoen zorgt als het ware voor een dak, ramen en warmte, maar je blijft buiten."

DEUREN OPEN VOOR HOUTEN Vooral gezelschappen van buiten Houten weten Makeblijde, prettig in het midden van het land gelegen, te vinden. Maar Makeblijde wil de deuren ook wijd open zetten voor Houtenaren. Daarom is het park dit najaar gastheer bij een aantal evenementen. Samen met Loopsportcentrum Houten wordt op 13 november 'Run, read and eat' georganiseerd, waarbij hardlopen, lezen en eten met elkaar verbonden worden. Speciale gasten zijn dan de hardlopende schrijvers Abdelkader Benali en Hans Koeleman. Na een rondje Oud en Nieuw Wulven worden er gerechten uit het kookboek "Casa Benali' geserveerd. Op 26 november volgt een proeverij 'Van wijn en spijs' in samenwerking met wijnspecialist Van Dort, en op 9 december is er een gezellige kerstfair in samenwerking met het hospice. Alle informatie is te vinden op www.makeblijde.nl.