• Rezagh Mohammadi toont het fruit bij de ingang van Benjamin Supermarkt. ¿Het is allemaal heel vers en niet duur.¿

    Margriet Hunse

Benjamin Supermarkt heeft alles in huis

HOUTEN Een duizelingwekkend assortiment aan producten uit de hele wereld. Rekken vol geurige specerijen, een grote slagerij-afdeling, verse groenten en fruit, vele soorten thee en honing, maar ook snoepgoed en schoonmaakproducten. Benjamin Supermarkt in Houten heeft het allemaal in huis.

NIEUWE EIGENAARS Op 1 augustus kreeg Orman supermarkt, in het centrum van Houten, nieuwe eigenaars. Trots staan Sohayla Salim en Razegh Mohammadi achter de toonbank. Toevallig waren ze op de juiste plaats op de juist plek, toen de vorige eigenaar Tuncay Orman zijn winkel wilde verkopen. "Ik ben opgegroeid in Houten, mijn man komt uit Afghanistan" vertelt Sohayla. "Na zijn inburgeringsperiode zocht hij een werkervaringsplaats via Van Houten en Co. Het duurde even voordat hij een bedrijf had gevonden waar hij goed paste. Meneer Orman bleek dringend iemand nodig te hebben. Na een paar maanden zag hij in Razegh de opvolger aan wie hij zijn winkel kon overdoen. Daarna was het met hulp van een aantal mensen snel geregeld." Sohayla en Razegh hebben dagelijks contact met de vorige eigenaar, die nog een tijdje bijspringt met de administratieve kant van de zaak.

SLAGERIJ De supermarkt kreeg een nieuwe naam: Benjamin Supermarkt. Benjamin is ook de naam van het 5 maanden oude zoontje van Sohayla en Razegh. Benjamin Supermarkt heeft een zeer breed assortiment levensmiddelen in huis: zuivel, pasta, diepvriesproducten, peulvruchten, brood, broodbeleg. De slagerij-afdeling is heel uitgebreid. "Wij verkopen kip, rundvlees, lamsvlees, kalfsvlees, biefstuk, worstjes" somt Razegh op. Hij was 15 jaar slager in Iran, en de slagerij is dan ook echt zijn afdeling. Niet veel slagers kunnen echter vertellen dat ze ook vis verkopen. "In de diepvries hebben we heel veel soorten vis en schaaldieren."