• c

Adviezen voor toekomstige Houtense ondernemers

Voor veel mensen is het een droom: een eigen bedrijf starten. Het hoeft echter niet bij dromen te blijven. De weg naar het oprichten van een eigen bedrijf lijkt misschien moeilijk, maar met een aantal praktische adviezen en een goede voorbereiding, is het mogelijk om eigen ondernemer in Houten te worden.

Het belangrijkste advies van experts is om klein te starten. Het moeilijkst is om klanten te vinden om een bedrijf te kunnen beginnen. Een tip is om bestaande contacten te zien als potentiële consumenten en een lokaal netwerk in Houten op te bouwen. Zeker in het begin is het aan te raden om een met een paar afnemers te beginnen en goed te testen of de aangeboden producten en diensten aansluiten bij wat cliënten zoeken. Om te zorgen dat mensen een bedrijf leren kennen en deze (in de toekomst) kunnen benaderen, is het belangrijk om offline marketinginstrumenten in te zetten zoals visitekaartjes en brochures. Hierin kan bijvoorbeeld een overzicht van afgeronden projecten en een bedrijfspresentatie getoond worden. Er zijn diverse online printers actief die gespecialiseerd zijn in het afdrukken van gepersonaliseerde items. Drukzo.nl is één van deze partijen en biedt een uitgebreid assortiment artikelen om een bedrijf op een professionele manier te presenteren.

Online aanwezigheid is onmisbaar

In deze digitale tijd is het belangrijk om als ondernemer ook online vindbaar te zijn. Potentiële klanten in Houten en omgeving zoeken steeds vaker op internet naar diensten en producten die ze nodig hebben, in plaats van in een telefoonboek een contact te zoeken of door een winkelstraat te lopen. E-commerce neemt toe in omgang en is een onmisbaar element voor naamsbekendheid van een nieuw bedrijf voor lokale entrepreneurs in Houten. Marketingtools als een website en social mediakanalen zoals Twitter en Facebook zijn zeer aan te raden om al in de beginfase in te zetten. Google adwords kunnen in een vervolgfase een goede aanvulling zijn om meer bekendheid voor een onderneming te genereren. En een blog is een goede manier om over branchespecifieke onderwerpen te schrijven en meer mensen geïnteresseerd te krijgen voor een merk.

Advies inwinnen bij experts is aan te raden

Bij het opstarten van een nieuwe onderneming speelt natuurlijk geld een rol. Er zullen vaak kosten bij komen kijken waar vooraf geen rekening mee is gehouden. Experts raden dan ook aan om een backup plan te hebben voor onvoorziene uitgaven. Het regionale kantoor van een bank kan mogelijk hulp bieden in de vorm van een zakelijke lening. Het is ook aan te raden om met de Kamer van Koophandel contact op te nemen. Niet alleen biedt de website handige tips en informatie over bijvoorbeeld financiering, het is ook mogelijk om het regiokantoor in Utrecht te bezoeken om de onderneming in te schrijven. Experts kunnen ook advies geven over het stellen van haalbare doelen voor zowel de korte als middellange termijn.

Ondernemer worden is zeker niet onmogelijk. Het is belangrijk om klanten te vinden, deze aan een bedrijf te binden en te zorgen voor een goede promotie van de nieuwe onderneming, zowel online als offline.