• Allekabels

5 beste micro-SD-kaarten van 2019

Speciale momenten wil je graag vastleggen. Grote kans dan ook dat je camera standaard onderdeel uitmaakt van je reisbagage. Of het nu is om verslag uit te brengen aan het thuisfront of gewoon als herinnering voor jezelf: foto- en videomateriaal is tegenwoordig een onmisbaar onderdeel in ons dagelijks leven. Feit blijft wel dat al dit materiaal ergens opgeslagen dient te worden. Je laptop meeslepen of steeds een computer moeten opzoeken om het beeldmateriaal over te zetten wanneer je interne geheugen vol is, is niet erg handig en bovendien een tijdrovend klusje. Op reis wil je immers genieten van de omgeving en/of de mensen waarmee je verblijft. Voor een beeldscherm zitten en constant met andere zaken bezig te zijn, behoort hier dan ook niet bij en is daarnaast ook nog eens allesbehalve gezellig. Een micro-SD-kaart is hiervoor dan ook dé perfecte oplossing. Voeg één of meerdere van deze uiterst kleine kaartjes toe aan je reisbagage en je bent klaar om te gaan. Bovendien zijn vele van deze opslagmiddelen water, stof en shock-proof, waardoor je bestanden onder de meest voorkomende omstandigheden veilig zijn. Er is immers niets zo vervelend om thuis te komen en te moeten constateren dat al je kostbare momenten verdwenen zijn. Om je een beetje wegwijs te maken in eventuele verschillen en mogelijkheden hebben wij voor jou hieronder de vijf beste micro-SD-kaarten van 2019 alvast op een rijtje gezet zodat je straks ook na je reis nog eventjes kunt genieten van alle heerlijke, spannende of juist memorabele momenten.

Deze tekst wordt aangeboden door Allekabels.nl

1. Strontium Nitro 16GB
Wanneer je op zoek bent naar een micro-SD-kaart zonder toeters en bellen zit je met de Strontium Nitro 16GB helemaal goed. De 16 gigabyte aan opslag met een leessnelheid van 65 Mbps en een schrijfsnelheid 20 Mbps zijn niet extreem hoog of spectaculair, maar voldoet meer dan prima voor de gemiddelde gebruiker. Daarnaast is ook de prijs aantrekkelijk laag gehouden waardoor de Nitro 16GB micro-SD-kaart een uitstekend instapmodel vormt. Tot slot is de kaart waterdicht, tegen hitte en kou resistent en is beschermd tegen röntgenstralen en magnetische velden zodat de opgeslagen bestanden veilig blijven en er niks mee kan gebeuren.

2. Strontium Nitro 64GB
Ondanks zijn lage prijs bezit de Strontium Nitro 64GB over een grote opslagcapaciteit. Niet alleen duizenden foto's, maar ook uren aan beeldmateriaal kun je op deze micro-SD-kaart van 64GB kwijt. De Nitro 64GB heeft dezelfde eigenschappen als zijn eerdergenoemde kleine broertje met als extra dat deze versie extra beschermd is tegen stof en water. Bovendien geeft de fabrikant levenslange garantie op dit artikel waardoor je er haast wel van kunt uitgaan dat er een zeer groot vertrouwen op rust.

3. Integral 512GB
Dankzij de enorm hoge opslagcapaciteit van maar liefst 512 gigabyte zit je met de Integral 512GB niet snel om opslagruimte verlegen. Tienduizenden foto's en uren aan videobeelden vinden op deze kaart dan ook met gemak een plekje. Ook het overzetten van bestanden vormt geen enkel probleem. Met een leessnelheid van 80 Mbps hoef je hier niet lang op te wachten. De schrijfsnelheid bedraagt slechts 20 Mbps wat een beetje aan de lage kant is, al hoeft dit echter geen probleem te zijn bij normaal of slechts hobbymatig gebruik. Ben je echter op zoek naar snelle kaart die geschikt is voor professioneel gebruik zoals in bijvoorbeeld een spiegelreflexcamera, dan is een andere SD kaart zoals één van de onderstaande wellicht een betere keuze.

4. SanDisk Ultra 64GB
Ben je op zoek naar een snelle micro-SD-kaart, maar eis je geen torenhoge opslagcapaciteit, dan is de SanDisk Ultra 64GB een uitstekende keuze. Met een leessnelheid van maar liefst 100 Mbps en een schrijfsnelheid van 80 Mbps zet je bestanden binnen rap tempo over. Met name bij intensief of zelfs dagelijks gebruik zal deze kaart je dan ook een hoop tijd besparen. Daarnaast is de SanDisk Ultra 64GB beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals (zoet)water, röntgenstraling, schokken, hitte en kou. Kortom een veilige en bovendien snelle manier om je bestanden te bewaren.

5. Integral Ultima Pro 512GB
De Integral Ultima Pro 512GB doet zijn naam alle eer aan: dit is misschien wel dé ultieme micro-SD-kaart. De enorme opslagruimte van maar liefst 512 gigabyte biedt plek voor tienduizenden of zelfs honderdduizenden foto's wanneer je een lagere resolutie gebruikt. Daarnaast is er plek voor flink wat uren videomateriaal of geluidsbestanden. De schrijfsnelheid van 80 Mbps en de leessnelheid van 100 Mbps zorgen ervoor dat je nooit lang hoeft te wachten tijdens het overzetten van deze bestanden. Zoek je dus een snelle nicro-SD-kaart met een zeer grote opslagcapaciteit en ben je gerust bereid om hier wat meer voor neer te tellen, dan ben je bij deze micro-SD-kaart van 512GB aan het juiste adres.