• De winnende teams mogen nu meedoen met de provinciale kampioenschappen.

    Richard Thoolen

Zwemmen zo hard als je kan!

HOUTEN Afgelopen woensdag vond er een voorronde plaats voor het Nationaal Schoolzwemkampioenschap. De voorronde werd georganiseerd door Sportpunt Houten en zwembad De Startsprong. Voor Houten lukte het de Montessori basisschool en basisschool de Vlinder om zich te kwalificeren.

Richard Thoolen

Een schoolteam bestaat uit 6 kinderen, 2 uit iedere leeftijdsgroep, en een school mag met net zoveel teams meedoen als zij willen.

Aangemoedigd door de meegekomen ouders en klasgenootjes geven de kinderen alles wat ze hebben. Sommigen kiezen als zwemslag de borstcrawl, maar anderen zijn net zo snel met de schoolslag. Om 16.30 wordt de uitslag bekend gemaakt. Beste teams: Montessori 1, Montessori  2  en De Vlinder 1. Snelste zwemmers in hun leeftijdsgroep:  Daan van Kouwen, Lianne Schippers en André Verstegen.

Sinds 2009 wordt er ieder jaar door de KNZB een schoolzwemkampioenschap gehouden. Om aan dit kampioenschap mee te kunnen doen dient een school bij de eerste drie te eindigen bij een lokaal kampioenschap en vervolgens bij de eerste drie te eindigen bij een provinciaal kampioenschap. 

Lees volgende week woensdag een uitgebreid verslag in het Houtens Nieuws.