• HCH

Zuid-Afrikaanse hockeyteams bezoeken Hockey Club Houten

HOUTEN Op maandagmiddag 3 december verwelkomt HC Houten 5 teams uit Zuid-Afrika, bestaande uit 70 spelers van 10 tot 13 jaar, die door 40 volwassenen begeleid worden. Na de lunch, die de club ze heeft aangeboden, geven enkele bekende Nederlandse oud-internationals, waaronder Bram Lomans en Jesse Mahieu een intensieve clinic. Al snel blijkt dat het hockey niveau van de Zuid Afrikaanse jeugd heel hoog is.

In de vroege avond is de club het decor van internationale wedstrijden. Drie meidenteams en twee jongensteams uit de D-jeugd van HC Houten kunnen aan de bak tegen de sterke Zuid-Afrikanen. Onder voor december prima weersomstandigheden zijn fantastische sportieve prestaties neergezet door alle deelnemende teams. Tot groot genoegen van de vele toeschouwers uit Zuid-Afrika en Houten.

Na de sportieve prestaties dient natuurlijk ook de maag gevuld te worden. De club heeft een buffet verzorgd voor alle deelnemers en hun begeleiders. Met circa 200 mensen een gezellige boel in het clubhuis. Leuke internationale gesprekken tijdens het diner en hier en daar worden ook contactgegevens uitgewisseld.

Ook dit jaar kijkde hockeyclub terug op een zeer geslaagde dag!

Ook eens kennismaken met de club? Kom in het voorjaar, als het veldseizoen weer begint, langs in het clubhuis om de sfeer te proeven, of neem een kijkje op www.hchouten.nl.