• V.l.n.r.:Huidig voorzitter Nicole Teeuwen, ex-voorzitter en nu penningmeester Hans Wissink, ex-voorzitter Cees Lutz en oprichter Piet de Wit.

  Richard Thoolen
 • Burgemeester Gilbert Isabella is blij met wat de bestuurders voor elkaar gekregen hebben.

  Richard Thoolen
 • Burgemeester Gilbert Isabella laat zijn bal signeren door alle speelsters van dames-1.

  Richard Thoolen
 • Topspeler Bert Sturkenboom is ook weer terug gekeerd bij Taurus. Hier geflankeerd door Frank de Wit en Cees Lutz.

  Richard Thoolen
 • Ex-voorzitter Cees Lutz trad op als spreekstalmeester.

  Richard Thoolen
 • Dames-1 poseert op de trap met wethouder Kees van Dalen en burgemeester Gilbert Isabella.

  Richard Thoolen
 • Burgemeester Gilbert Isabella wil een selfie maken met het gehele dames-1 team.

  Richard Thoolen

Taurus gaat 50-jarig bestaan groots vieren

HOUTEN Volleybalvereniging Taurus bestaat 50 jaar en gaat dat de komende maanden groots vieren met diverse festiviteiten. Afgelopen zaterdag was de aftrap met een aangeklede nieuwjaarsreceptie in de Toreador met aanwezigheid van één van de oprichters, (ex-)bestuursleden, burgemeester en wethouders en relaties.

Richard Thoolen

HOUTEN Aan de basis van Taurus, dat officieel opgericht is op 3 maart 1970, staan de heren Piet de Wit en Jaap Wijers. Jaap ist inmiddels overleden, Piet komt graag de jubileum-activiteiten van wat hij 'zijn cluppie' noemt, bijwonen. Piet:,,Het is heel bijzonder om dit allemaal te mogen meemaken. Bij de oprichting was ik 25 jaar en mijn hart heeft altijd bij de club gelegen. In het begin hebben we lang gezocht naar een passende naam voor de club. Aangezien bij volleybal alles in drieën gaat, dachten we dat een naam bestaande uit drie lettergrepen wel leuk zou zijn. Bij de oprichtingsvergadering werden diverse namen geroepen, maar geen enkele naam bleek te voldoen. Totdat Toon de Wit hard 'TAURUS' riep. Dat waren weliswaar maar twee lettergrepen, maar de associatie met een stier sprak tot de verbeelding. Taurus bekt gemakkelijk en staat symbool voor kracht en souplesse. Taurus is het toen dus geworden."

Taurus bleek te zijn opgericht in een gunstig tijdperk. Piet:,, Wat gunstig uitpakte waren de prestaties van het Nederlandse volleybalteam. In 1996 wist het herenteam Olympisch kampioen te worden in Atlanta door favoriet Italië in een spannende wedstrijd in 5 sets te verslaan. Dat zorgde voor een grotere populariteit van de sport volleybal in het algemeen. Houten was toentertijd een groeigemeente waardoor er veel nieuwe huizen gebouwd werden. We hadden grote aantrekkingskracht op nieuwe bewoners, en met name de jeugd. In 2010 werden we daardoor de grootste club van Nederland." 

VOORZITTER De huidige voorzitter is Nicole Teeuwen die haar sporen in de politiek verdiend heeft als o.a. wethouder van Houten. Nicole:,,Ik ben er trots op om voorzitter van deze mooie club te kunnen zijn. We zijn een financieel gezonde club waar meer dan 250 actieve vrijwilligers zich op allerlei gebied inzetten. Momenteel hebben we 28 jeugdteams, 13 seniorenteams en 12 recreantenteams. We hebben de ambitie om verder te groeien."

SPONSOR GEZOCHT Toch wil Nicole ook een zorg uitspreken in verband met het bedrijven van topsport. Nicole:,,Ons heren-1 team speelt momenteel op het hoogste niveau in de eredivisie. Daar kan het team goed mee komen, en toch dreigt het team uitgesloten te worden van verdere deelname. Dit heeft niets te maken met de kwaliteit of ambitie van coach en spelers, enkel met het niet kunnen vinden van een nieuwe sponsor nu Oskam er mee stopt. Een sponsor heeft  ons veel te bieden, maar andersom hebben wij een sponsor ook veel te bieden. Wie daar interesse in stelt wil ik uitnodigen om vrijblijvend met ons in gesprek te treden."

BIJ BOUWEN Cees Lutz maakt zich al jaren sterk voor wat hij noemt een kruisboog XXL. Cees:,,Het gaat goed met onze volleybalvereniging en wel zo goed, dat we onze maximale capaciteit bereikt hebben qua ledenaantal. Het is natuurlijk niet leuk om mensen die lid willen worden van deze leuke vereniging te moeten teleurstellen. Daarom hebben we een plan uitgewerkt om onze hal te vergroten zodat we meer velden kunnen benutten en dus meer teams kunnen laten spelen. Onze hoop is dat de gemeente zal instemmen met onze bouwambitie."

PARADEPAARDJE Wethouder sport Kees van Dalen geeft te kennen trots te zijn op Taurus.Taurus biedt meer dan 850 leden de mogelijkheid om lekker op hun eigen niveau te sporten en biedt ook mogelijkheid om topsport te bedrijven. Taurus heeft aan de basis gestaan van de sportieve carrière van talenten als Robin de Kruijf  en Bert Sturkenboom. Met de topprestaties van het eerste heren- en damesteam is ook Houten meer op de kaart gezet."

BAL Burgemeester Gilbert Isabella, die vroeger zelf ook heeft gevolleybald, wordt welkom geheten met een cadeau: een echte blauw-gele volleybal. Op zich al een mooi geschenk, maar Gilbert wil het ook bijzonder maken. Hij vraagt de aanwezige speelsters van het dames-1 team om hun naam op de bal te schrijven. Gilbert:,,Ik ga deze bal bewaren en als dames-1 ook weer de hoogste top bereikt dan ga ik hem misschien wel veilen!" Dat is natuurlijk een grapje, maar er zit een kern van waarheid in. Gilbert:,,Ik ben erg onder de indruk van deze bijzondere club. Er heerst een fijne sfeer en er is aandacht voor breedtesport. Ik vind het een mooi visitekaartje voor Houten. Ik voel bij dames-1 de ambitie om hogerop te komen. Vandaag kunnen ze weer opschuiven naar het linker rijtje en wie weet wat daar dan op gaat volgen."

FEEST Nicole:,,Ik wil de waardering uitspreken voor onze lustrumcommissie. Op 3 maart bestaan we officieel 50 jaar, maar dat valt wat ongunstig op een dinsdag. Daarom wordt er een groot feest georganiseerd op zaterdag 7 maart. Een ieder die iets met Taurus heeft te maken of te maken gehad wordt geadviseerd deze datum vrij te houden in de agenda."