• De leden van het gezin Vlug uit Houten waren fanatiek aan het ruilen deze middag

    Agnes Corbeij
  • Agnes Corbeij
  • Agnes Corbeij
  • Tijn (11) won twee kaarten voor FC Utrecht omdat hij het beste T-shirtontwerp had gemaakt

    Tijn (11) won twee kaarten voor FC Utrecht omdat hij het beste T-shirtontwerp had gemaakt

Jong en oud ruilt voetbalplaatjes

BUNNIK Het ruilen van voetbalplaatjes werd een halve eeuw geleden al gedaan, maar het is nog altijd razendpopulair. Met name dankzij de verzamelboeken van Albert Heijn. Speciaal voor de fanatiekste verzamelaars was er woensdag 12 februari dan ook weer een ruilmiddag bij de AH aan de Van Hardenbroekstraat in Bunnik. Op de ruilmiddag, die was georganiseerd in samenwerking met Bunnik '73, FC Utrecht, JOGG Buurtcoach Mike Hilhorst en Broekies Verhuur, kwamen dan ook talloze kinderen, ouders, tantes, ooms, oma's en opa's af.

Bijvoorbeeld de leden van het (samengestelde) gezin Vlug, uit Houten, die gezellig met z'n allen naar Bunnik waren gekomen om hun collecties aan te vullen. De kinderen van het gezin zijn thuis het fanatiekst met het verzamelen, maar op de ruilmarkt zijn de ouders Priscilla en Martin het slagvaardigst. Opvallend was dat ook veel opa's en oma's fanatiek aan het ruilen waren. Voor hun kleinkinderen natuurlijk, maar wie weet ook wel voor zichzelf.

Verder konden kinderen een eigen T-shirt ontwerpen. Het winnende ontwerp werd gemaakt door Tijn (11). Hij won hiermee twee kaarten voor FC Utrecht.