• Manschot: - wanneer is de bal uit? -

    Deltasports

Cursus vlaggen voor beginners

16-09-2019, 01:53 | Lezersnieuws | Evert

Op 12 sept verzorgde Jeroen Manschot, BVO scheidsrechter Eredivisie, een spoedcursus “vlaggen voor beginners” in de kantine van FC DELTASPORTS’95.  Een groep van eenenvijftig ouders en leiders van de vereniging, die vanaf dit seizoen zelf “moeten vlaggen”, luisterden aandachtig en “vlagden er lustig op los”

Stap verder

Manschot: ”optreden als assistent scheidsrechter is best een dingetje. Wat wordt er van je verwacht en hoe kan je dat zo goed mogelijk invullen.  Met de spoedcursus help je de aanwezigen een stap verder”. Aan de hand van situaties werd uitgelegd hoe en op welke wijze de vlag gehanteerd moest worden. Met veldsituaties en wedstrijdbeelden werden de meest belangrijke spelregels uitgelegd waar een assistent scheidsrechters mee te maken krijgt.:

Volslagen nieuw

Han Mulder van de scheidsrechtercommissie: “deze bijeenkomst  is zeer zinvol. Wij zien regelmatig dat voor een groot aantal “vlaggende” ouders het niet altijd duidelijk is. Men weet vaak niet op welke momenten er gevlagd moet worden en vooral op welke wijze dat hoort te gebeuren.  Voor velen is dat volslagen nieuw”.

Logisch nadenken

De vereniging is KNVB ARAG gecertificeerd m.b.t. wedstrijdbegeleiding. De vereniging verplicht zich daarmee tot periodieke scholing en / of bijscholing. De spoedcursus was daarmee een van de onderdelen.   Manschot sloot de bijeenkomst af met de conclusie dat de  taak van een assistent scheidsrechter vooral de samenwerken met de scheidsrechter is. “geef duidelijk aan wat je bedoelt en pas op een eerlijke en juiste manier de spelregels toe.  Maar bovenal, blijf vooral altijd logisch nadenken”.