• Kristel Peters doet dit jaar voor de vijfde keer mee aan de Loop door Houten

    Loop door Houten

Veertiende Loop door Houten

HOUTEN Op vrijdag 8 juni is het zover: de Loop door Houten. Al voor de veertiende keer wordt deze recreatieve hardloopwedstrijd gehouden met start en finish in het Oude Dorp van Houten.

Er zijn diverse afstanden, voor elk wat wils. Je kunt vanaf 9 mei inschrijven bij de diverse voorverkoopadressen die op de site staan. Het is heel simpel: je betaalt een klein bedrag en ontvangt het borstnummer. Ook zijn er gratis trainingen voor kinderen met hun ouders. Alle informatie kunt je vinden op: www.loopdoorhouten.nl

MEVROUW PETERS Kristel Peters is bij de leerlingen van De Heemlanden bekend als mevrouw Peters. Ze geeft daar met veel plezier Nederlands. Zes jaar geleden ontdekte Kristel het hardlopen. En ze zei al snel: “Ik word altijd blij als ik loop”. Ze wordt er zelfs zó blij van dat ze in korte tijd al aan allerlei wedstrijdjes meedeed. Ook heeft ze zich al vele malen gewaagd aan de marathon. Toch was het in het begin nog niet zo logisch dat ze ook wedstrijdjes zou gaan doen, want ze vroeg zich altijd af: “Kan ik dit wel, ben ik wel goed genoeg om deel te nemen aan wedstrijden?”.

TRAPPELEN VOOR DE TRAINING Nu zijn we zes jaar verder en is Kristel een fanatiek lid van de Loopgroep Houten. Elke dinsdag staat ze te trappelen om mee te mogen doen met de training. De start om 19.30 uur vanaf tennisvereniging De Doordraaiers mist ze dan ook zelden.

VIJFDE LOOP Kristel doet dit jaar voor de vijfde keer mee aan de Loop door Houten. Een paar jaar geleden werd ze zelfs de tweede snelste vrouw op de 10 kilometer.

Kristel werd onderworpen aan een kort vragenvuurtje.

Waarom doe je dit jaar weer mee aan de Loop door Houten?

Kristel: "Het is altijd een enorm leuk evenement en als ik dan in dat startvak sta, ben ik eigenlijk enorm trots op Houten. Je ziet allemaal bekende gezichten, mensen hebben er heel veel zin in. Ja, dan wil je wel graag door Houten lopen. De sfeer bij start en finish is geweldig, maar ook onderweg geniet ik van allerlei bekende en onbekende mensen die je aanmoedigen. Dat de organisatie ook nog eens zorgt voor muziek onderweg, maakt het nog sfeervoller."

Kristel, heb je nog wat tips om de Loop door Houten nog leuker te maken?

"Ja, ik heb er wel een paar. Het zou mooi zijn als er nog meer mensen aan het parcours zouden staan. Zet je barbecue buiten, organiseer een buurtfeestje, maak muziek en… moedig alle lopers aan. Daarbij is het ook leuk om dit jaar vooral even te letten op de leerlingen, leerkrachten en ouders van De Heemlanden die mee gaan lopen."