• Noël van 't End op archiefbeeld

    ANP Foto

Houtenaar Noël van 't End pakt goud op WK judo

HOUTEN Judoka Noël van 't End uit Houten heeft vanmiddag de wereldtitel veroverd in de klasse tot 90 kilogram. Hij klopte de Japanner Shoichiro Mukai (met waza-ari) tijdens een spannende eindstrijd in Tokio.

De 28-jarige Van 't End maakte de hele dag al een ijzersterke indruk in Tokio, waar Utrechter Anton Geesink in 1964 olympisch kampioen werd. Volgend jaar worden de Spelen opnieuw in de hoofdstad van Japan 
gehouden. 

Van 't End opende zijn WK met een zege op ippon op de Duitser Eduar Trippel en had vervolgens maar een halve minuut nodig om de Australiër Harrison Cassar op zijn rug te leggen. Daarna klopte hij de Zuid-Koreaan Donghan Gwak op straffen en versloeg hij de Fransman Axel Clerget in de kwartfinale (waza-ari). In de halve finale verraste hij Nemanja Majdov, de wereldkampioen van 2017. Met een sierlijke worp gooide hij de Serviër in de golden score op zijn rug. 

Van 't End treedt in de voetsporen treden van Anton Geesink, Wim Ruska, Guillaume Elmont, Dennis van der Geest en Ruben Houkes. Die Nederlandse mannen werden eerder wereldkampioen judo. (bron: RTV Utrecht)