• Hanna Koops
  • Hanna Koops
  • Hanna Koops
  • Hanna Koops

Trein Stipt Payroll/Houten raast voort

HOUTEN Ondanks blessures van Stijn Hoefnagels en Riemer van Markus en wat griepgevallen raasde de trein van de handballers van Stipt Payroll Houten afgelopen zaterdag door. Thuis in The Dome werd met 35-26 gewonnen van Smezo BFC.

Christa de Bruijn

Een uitgebreid verslag.

Na het startsignaal opende Houten de score via Bradley van den Broek. Na enig aftasten is het duidelijk dat de vorm waar Houten momenteel in zit, voortdurend is, en middels de loepzuivere en sterke schoten van Job Reumer, Jarn van Gool en Thies Berendsen kwam  Houten na 16 minuten in de eerste helft op een 9-6 voorsprong.

Waar Job in de dekking zijn rust pakte stond Jorick de Bruijn in de dekking zijn mannetje en dat valt niet mee want de loopwegen van de aanvallers van BFC waren op hoog tempo en de schoten van de gebroeders Elissen waren loepzuiver en snoeihard.

De samenwerking in de dekking kan gedreven genoemd worden en Houten vocht voor elke bal en zag Jarn zijn schot gekeerd, in de rebound is hij er als de kippen bij en is het alsnog 10-7. Toen viel er een tijdstraf en een 7-meter overheen en Thies Berendsen legde deze met een van zijn vele effectballen achter doelman(ex-Lions) Freek Janssen, 11-7.

Bij een stand van 15-10 besloot trainer/coach Nick Onink van Smezo BFC gebruik te maken van een time-out. Daarna kwamen zijn jongens via scores van Rik en Ivo Elissen terug tot aan de 15-12.

Houten miste daarna tot tweemaal toe een kans maar Jarn maakte er 16-12 van. Dan volgen er bij beide ploegen een aantal mislukte aanvallen en kon Harmen Voogt, Floor Lanphen met een precisie pass bereiken en met een mooie lop maakte hij er 17-12 van. Eenzelfde poging een aanval later zagt hij echter gekeerd door doelman Freek Janssen van de Limburgers maar een verkregen 7- meter door Jelmer Klomp, benut door Thies, bracht de ruststand op 18-12> Het zag er rooskleurig uit voor de mannen van Stipt Payroll Houten.

In het begin van de 2e helft maakte Houten het klusje eigenlijk al af en liep vrij eenvoudig weg van Smezo BFC. Houten speelde als collectief en zo voorzag Jarn, Thies van een pass en kon Job Reumer met zijn verwoestende afstandsschot het 20e doelpunt van Houten op zijn naam zetten.

Teun Lemmens van de Limburgers bracht dan het verschil weer op 6 met zijn 3e treffer maar Houten speelde met overtuiging en zelfvertrouwen en na 6 minuten in de 2e helft is het verschil al 9 doelpunten, 23-14. Het publiek zag dat ook en trainer/coach Rick Louw kon naar hartenlust door wisselen. Dan zag het publiek ex 1e elftalspeler Jelmer Klomp druk doende aan de cirkel en mochten de jonge spelers hun speelminuten maken. Jelmer Schaap zag een aantal doelpogingen gekeerd maar het 25e doelpunt komt van zijn hand en toen stevende nt Houten vrij eenvoudig op de winst af.

In de laatste minuut van de wedstrijd is het Wouter Pronk die een doelpunt op zijn naam mocht zetten en dat wordt met groot gejuich ontvangen omdat hij op proef mag bij de jeugdselectie van Oranje!, en zijn eerste doelpunt maakt in de Eredivisie.

Hij brengt de eindstand op 35-26.

Scores: Thies Berendsen(10), Bradley van den Broek(2), Jorick de Bruijn, Luuk van Engelen(3), Jarn van Gool(7), Jelmer Klomp(4),Rens van Kregten(K), Bas Kramer, Floor Lanphen(2), Job Reumer(5), Jelmer Schaap(1), Joep Voermans, Harmen Voogt(K), Wouter Pronk(1)