• Voorzitter Kevin van Vliet is trots op de tafeltennisclub

    Richard Thoolen

Thuis in Villa Kakelbont

HOUTEN Tafeltennisclub HTTC bestaat dit jaar 40 jaar en wil dat groots gaan vieren. Voorzitter Kevin van Vliet neemt ons mee in zijn verhaal.

Richard Thoolen

Kevin: "Tafeltennis is een leuke sport en wij zijn misschien wel de gezelligste vereniging op tafeltennisgebied. Niet alleen onze eigen spelers en publiek verblijven graag in ons complex, maar ook onze tegenstanders blijven vaak lang nazitten. Vroeger hadden we sporthal Den Oord als thuisbasis, maar daar moesten we op een gegeven moment weg. We vonden deze locatie op de Kruisboog. Omdat het gebouw toentertijd nog helemaal zwart was hebben we het eerst 'De Zwarte Doos' gedoopt." (Dat blijkt een dubbel-toepasselijke naam als Kevin laat weten dat hij in het dagelijkse leven piloot is bij Transavia). "Maar later, toen de gekleurde platen werden aangebracht hebben we het hernoemd naar 'Villa Kakelbont'. Hier spelen we nu onze thuiswedstrijden."

Veelal zijn voorzitters personen op leeftijd met veel ervaring en tijd over. Kevin past met zijn jonge uitstraling (begin 20) en drukke leven niet goed in dat plaatje. Kevin: "Ik ben gaan tafeltennissen toen ik 8 was. Mijn opa en vader waren toen en zijn nu nog fanatieke tafeltennissers. Ik heb de liefde voor de sport dus met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn opa is bijna 80 en speelt nog steeds hier bij HTTC. Hij is overigens niet de oudste, want die eer valt Nico met zijn 87 ten deel. Wat dit wil zeggen is dat je tafeltennis tot op hoge leeftijd kunt beoefenen. Beginnen met tafeltennis kun je eigenlijk pas vanaf je zesde/zevende jaar, want het is wel prettig als je met je hoofd boven de tafel uitkomt. Ik ben een jonge voorzitter, ik ben er gewoon ingerold. Al sinds mijn 18e is mij gevraagd om het voorzitterschap van HTTC op mij te nemen. Ik kon dat toen niet combineren met mijn andere bezigheden en pas in oktober 2014 heb ik besloten om het toch te gaan doen. Maar dan wel met een goed bestuur. Ik ben mensen gaan benaderen binnen onze club en kon een bestuur vormen bestaande uit 5 leuke en professionele mensen."

Kevin: "Er is geen handleiding 'Hoe ben je een goede voorzitter?' , maar ik wil het zo goed mogelijk doen. Net als ik vroeger aangestoken werd door het enthousiasme van betrokken vrijwilligers, wil ik dat vrijwilligers leuk vinden wat ze doen en daar waardering voor krijgen. Wij zijn een sportclub waar je kunt presteren en waar gezelligheid ook hoog in het vaandel staat. We hebben een gezellig clubhuis waar vaak de derde helft nog gespeeld wordt. Onlangs zijn we met een groepje op wintersport geweest in Alpe d'Huez. Regelmatig bezoeken we een escaperoom, en iedereen die wil kan dan mee gaan om te ontsnappen.

Het leuke aan een tafeltennisvereniging is dat iedereen op zijn/haar eigen niveau mee kan doen en je met iedereen kunt spelen: man/vrouw, jong/oud, kort/lang, dik/dun, het maakt allemaal niet uit. Omdat een team bestaat uit zowel mannen als vrouwen zouden we het fijn vinden als er bij de jeugd wat meer meisjes zouden komen. Dus meisjes: kom eens vrijblijvend kennis maken!" Het feest staat gepland voor zaterdag 2 juni. Wat er precies gedaan gaat worden is de feestcommissie nog aan het uitwerken.