• Beeld van eerder gespeelde wedstrijd dit seizoen.

  John van Amerongen
 • Alphadeuren viel veel aan, maar kwam toch best moeilijk tot scoren.

  John van Amerongen
 • Alpadeuren speelde gemotiveerd in de wedstrijd tegen Swift uit Venlo op 22 oktober.

  John van Amerongen
 • Beeld Alpadeuren thuis tegen Swift uit Venlo op 22-10.

  John van Amerongen
 • Een score van Alphadeuren Houten in de tweede helft.

  John van Amerongen

Strijdend Alphadeuren Houten grijpt naast winst en verliest aansluiting

HOUTEN In een zeer spannende wedstrijd met veel strijd en beleving moest Alphadeuren Houten, de Eredivisie handbalploeg van Hans van Dijk, thuis voor eigen publiek, zaterdag 22 oktober genoegen nemen met een gelijke eindstand 23-23. Vorige week werd de uitwedstrijd tegen Aalsmeer verloren terwijl de Noord-Limburgers van Robin Gielen een dikke overwinning behaalde op het Haagse Hercules.

Handbalvereniging Houten/John van Amerongen

Alphadeuren Houten startte met een goede dekking en is fel vanaf minuut 1. De doelpunten vallen om en om en de Limburgers hebben duidelijk moeite met de dekking, want Jorick de Bruijn voorziet na een onderschepping zijn teamgenoot Riemer van Markus van een pass, hij scoort de 3-2 waarna de midden opbouwer zelf de 4-2 op zijn naam zet.

TIME OUT Tijd voor de Limburgse coach Robin Gielen om een time-out te nemen, er zijn dan 7.11 minuten gespeeld. De dekking bij Houten is onverminderd strijdlustig en effectief, er vallen wat gele kaarten en via een 7-meter gescoord door Niek Kuik is het 4-3. Ilon Willems scoort daarna de 5-3 maar verspeelt daarna twee kansen en zo kan HanbalVenlo/Swift 2000 weer aansluiten via Ivo Simons 5-4. Waar de dekking bij Houten uitstekend te noemen is, is de afronding niet 100% en na krap 13 minuten scoort de uitploeg de gelijkmaker 5-5.

VOORSPRONG HOUTEN Via een schitterend uitgespeelde aanval komt Houten via Jorick op voorsprong maar wederom een 7- meter brengt de gelijkmaker voor Handbal Venlo-Swift 2000 6-6. Houten krijgt dan, volgens de Houtense volgers onterecht, een aanvallende fout tegen maar de Limburgers profiteren van deze kans. Riemer van Markus scoort de 7-6 en wederom blijft een overtreding aan Houtenzijde onopgemerkt en benutten de Limburgers die opgelegde kansen en via de opbouwers komen zij op een 7-8 voorsprong. Jorick scoort de 8-8 en lijdt Houten balverlies en blijven de scores om en om vallen en met nog 9 minuten op de klok en een stand van 9-9 mag de uitploeg haar 3e 7-meter scoren en is de stand 9-10.

GELIJKMAKER BIJ ONDERTAL Job Reumer die weer een schot gestopt ziet door keeper Sjoerd Kurvers is bijna moedeloos, een schot van Ilon Willems verdwijnt in het blok van de tegenstanders en tot overmaat van ramp krijgt Job dan ook nog een tijdstraf. Christian van Denderen die aan de selectie is toegevoegd knalt in ondertal de gelijkmaker in de touwen en de stand is 10-10. Ivo Simons zet zijn ploeg weer op voorsprong maar nu is het voor Ilon wel raak 11-11.ONDERTAL VENLO Harmen Voogt, keeper van Houten, die in fases een uitstekende wedstrijd keept mist nu de scherpte op de break-out maar weet zich even later te herkansen met een break-out op Jorick die deze ondanks de overtreding haarfijn binnenschiet 12-11, zijn er nog ruim drie minuten te gaan en staat Venlo door een tijdstraf in ondertal. Tom Breukers van HandbalVenlo-Swift 2000 weet te scoren maar cirkelloper Stijn Hoefnagels kan eindelijk een puntje meepikken en tikt de 13-12 keurig binnen.

GELIJK BIJ RUST Een fout in de dekking levert de ploeg van Robin Gielen een vrije scoringskans op maar Harmen kan dit voorkomen en neemt Hans van Dijk een minuut voor rust een laatste time-out. Ilon mist daarop een score en komt Handbal Venlo-Swift 2000 op de valreep langszij13-13.

INHAALSLAG Beide ploegen geven geen duimbreed toe en dat belooft alvast veel spanning voor de 2e helft. De tweede helft begint echter dramatisch voor de Limburgers en komen zij de eerste 7-minuten van de tweede helft niet tot scoren, krijgen tot tweemaal toe een tijdstraf  en kan de ploeg van Robin Gielen via Niek Kuik en Ivo Simons een voorsprong nemen van drie doelpunten 13-16. Uitblinker Jorick de Bruijn die een voortreffelijke wedstrijd speelt komt na een time-out weer binnen de lijnen en begint Houten aan een inhaalslag. Via Ilon en Bradley van den Broek is het gat een gaatje geworden maar Handbal Venlo-Swift 2000 weet via Sjuul Rutten een kleine voorsprong te houden 16-18. Job Reumer scoort dan eindelijk zijn eerste doelpunt van de wedstrijd en vervolgens na een kwartier in de tweede helft komt Handbal Venlo-Swift 2000 in een ondertal situatie terecht en kan Jorick de 18-18 en de 19-18 scoren en zijn de rollen weer omgedraaid.

BLESSURES Niek Kuik voorziet hoekspeler Sjuul Rutten echter van een prima pass en het is weer gelijk. De thuisploeg kan niet loskomen van de Limburgers, er zijn teveel kansen nodig om tot een score te komen. Zo mist Houten ten ene male opbouwer Jarn van Gool en linkshander Thomas van Wijk. De spanning is groot,  beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd want ook bij de ploeg van Robin Gielen zijn de nodige blessures te melden.

KLEINE VOORSPRONG HOUTEN Tot aan 4 minuten voor het einde van de wedstrijd staat Houten op een kleine voorsprong 22-21 en is het treurig dat de scheidsrechters een 2 minuten straf moeten toekennen aan Hans van Dijk wegens commentaar op de leiding.Helaas blijkt dat commentaar niet van de trainer/coach afkomstig te zijn en mag het Houten publiek zich schamen want dit kost Houten mogelijk de winst. Niek Kuik scoort zijn 10e treffer en gelijkmaker in overtal. Jorick weet een bal te onderscheppen en schiet met zijn laatste krachten de bal snoeihard tegen de kruising en gaat de bal over de zijlijn.Met nog driekwart minuut en na een time-out weten beide ploegen nog eenmaal te scoren en eindigt de wedstrijd in een gelijke stand 23-23. Een terechte eindstand gezien de wedstrijd maar een smet op de wedstrijd is het onsportieve gedrag van Houtense supporters. Het was rumoerig op de tribune. Niet iedereen gedroeg zich gastvrij en correct. Houten blijft vooralsnog een op vierde plaats maar verlies wel de aansluiting met de top.Volgende week de uitwedstrijd tegen Swift Arnhem in Arnhem.

Scores:Jorick de Bruijn 7Ilon Willems 7Riemer van Markus 3Job Reumer 3Christian van Denderen 1Bradley van den Broek 1Stijn Hoefnagels 1