• Hanna Koops
  • Hanna Koops
  • Hanna Koops

Stipt Payroll/Houten1 laat geen puntje liggen

HOUTEN Stipt Payroll Houten, de lijstaanvoerder in de Eredivisie handbal liet zaterdag geen punt liggen. De tegenstander uit Noord Limburg die op bezoek kwamen in The Dome in Houten had de punten hard nodig. Zij staan in de gevarenzone. Houten won met 31 tegen 26. 

Hieronder een verslag.

Christa de Bruijn

Onder luid getoeter word het 1e doelpunt van Houten ontvangen en tot aan het 1e kwartier van de eerste helft vallen de scores om en om en gaat de wedstrijd gelijk op.Zowel Handbal Venlo als Houten maken gebruik van haar krachtige opbouwers en tegenaanvallen met razendsnelle eerstelijnspelers.Halverwege de 1e helft ziet Houten kans om een gat te slaan van 5 doelpunten, 10-5, maar dan volgt een mindere fase. Veel balverlies, technische fouten en onzuivere schoten brengen Handbal Venlo terug in de wedstrijd.Bij een stand van 13-10 en 5 minuten op de klok komt Houten in ondertal, scoort doelman Martin Sledz van handbal Venlo de 13-11 in een leeg doel, mist Houten driemaal een doelkans en is het verschil bij rust slechts 2 puntjes 14-12.

Na rust scoort Niek Kuik van Handbal Venlo de zogeheten aansluitingstreffer 14-13.2 schoten van Houten komen niet aan en zien we ditzelfde euvel ook bij de Limburgers en kan Houten nu wel het verschil maken, 15-13.Na 5 minuten in de 2e helft krijgt Houten meer lucht 18-14, komt er meteen een tijdstraf overheen maar Jarn van Gool scoort in ondertal de 19-14.Houten heeft een betere fase en het gevaar is geweken. Middels doelpunten van eerstelijnspelers Luuk van Engelen, Floor Lanphen en Stijn Hoefnagels loopt Houten uit naar een ruime voorsprong 22-15.De scheidrechters zijn regelmatig wat snel met het "fluitje", waardoor de wedstrijd hier en daar wat "stagneert ", en waardoor prima aanvallen met een mooie uitkomst in de kiem worden gesmoord en dat is jammer.Eric Eussen van Handbal Venlo gooit er een andere dekkingsvorm tegenaan en met 19 minuten op de klok in de tweede helft maakt Niek Kuik zich kwaad en zien we een "streep" van een score in de kruising en gaat een bal van Houten in het blok en in de tegenaanval scoort Venlo de 27-21.Ondanks deze fouten van Houten kan Venlo niet naderbij komen om de doodeenvoudige reden dat zij dezelfde fouten maken.De laatste 10 minuten van de 2e helft verdient geen schoonheidsprijs maar de sfeer in de hal maakt veel goed en de punten blijven in Houten en daar is het uiteindelijk om te doen.Felicitaties zijn voor Rick Louw en Remko Thiers.Volgende week wederom een thuiswedstrijd en dan is het de beurt aan Tachos uit het Brabantse Waalwijk.

Stipt Payroll HoutenThies Berendsen(4), Bradley van den Broek(1), Jorick de Bruijn, Christian van Denderen, Luuk van Engelen(4), Jarn van Gool(10), Stijn Hoefnagels(4), Rens van Kregten(K), Floor Lanphen(3), Job Reumer(5), Jelmer Schaap, Joep Voermans, Harmen Voogt(K)

Handbal VenloMarco Broers, Juri Corvers (1), Stijn Joosten(1), Guus Killaars(2), Sietse Keijsers(K), Sjoerd Kurvers(K), Niek Kuik(7), Nick Nabben(2), Sjuul Rutten(5), Ivo Simons(2), Marcin Sledz(K 1), Clim Smits, Stef van der Stokker, George Stikkelbroeck, Chretien op het Veld (3), Dennis Vlijm(2)