• Stipt Payroll/Houten tegen Kras Volendam2

  Hanna Koops
 • Stipt Payroll/Houten tegen Kras Volendam2

  Hanna Koops
 • Stipt Payroll/Houten tegen Kras Volendam2

  Hanna Koops
 • Stipt Payroll/Houten tegen Kras Volendam2

  Hanna Koops
 • Stipt Payroll/Houten tegen Kras Volendam2

  Hanna Koops
 • Stipt Payroll/Houten tegen Kras Volendam2

  Hanna Koops
 • Stipt Payroll/Houten tegen Kras Volendam2

  Hanna Koops

Stipt Payroll/Houten pakt de draad weer op

HOUTEN De handballers van Stipt Payroll Houten hebben zaterdagavond na een zwakke eerste helft tegen het opleidingsteam van Volendam in de tweede helft met ruime cijfers de winst binnen kunnen halen. De ploeg van Kees Boomhouwer, nummer 9 uit de Eredivisie, kwam prima uit de startblokken en liet zich de eerste 20 minuten van de wedstrijd niet de kaas van het brood eten tegen de nummer 2 uit de Eredivisie. De oranjehemden uit Volendam zagen kans uit te lopen naar een 3-6 voorsprong.

Verslag: Christa de Bruijn

Veelvuldig werden kansen gemist en was het spel aan Houten-zijde rommelig en onzorgvuldig. Na 20 minuten was het Jarn van Gool die de gelijkmaker binnen kon schieten en bracht Tobias Marx Houten voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong 9-8. Kees Boomhouwer nam bij een stand van 10-8 een time-out. Houten kende een fase met veel snelle tegenaanvallen en zag kans uit te lopen naar een 16-11 voorsprong maar dit gat had veel groter kunnen/moeten zijn.

Na rust bracht Rick Zwarthoed van Volendam het verschil terug naar 16-12 maar scoorde Job Reumer middels een 7- meter de 17-12. Milo Bos, ooit spelend in het geel-zwart van de thuisclub, scoorde toen zijn tweede en derde treffer, 17-14. Sonni de Jonge, goed voor 4 scores in de eerste helft, moest zich laten verzorgen en Sven Ehlhardt kwam binnen de lijnen.

Bij Volendam viel er een tijdstraf en in overtal schoot Stijn Hoefnagels raak en volgden de snelle uitbraken en scores van Rogier Teeuwissen. Het spel bleef bij tijd en wijle onzorgvuldig maar Volendam kon geen echte vuist meer maken en  Houten liep langzaam uit. Sven Ehlhardt, die lekker op schot was, maakt er 21-15 van. Via een slimme verdedigende actie van Jorick de Bruijn kwam de bal uiteindelijk bij de snelle Tobias Marx en werd het 22-15.

Na ruim een kwartier in de tweede helft was Volendam iets dichterbij gekropen, 22-18, door wederom een treffer van Milo Bos maar Houten komt niet in de problemen.

Rick Louw kon al zijn spelers speeltijd geven en na lang blessureleed kwam Jelmer Schaap weer binnen de lijnen. Hij liet meteen van zich spreken door tweemaal een break-out te onderscheppen. Floor Lanphen zag Stijn Hoefnagels vrij aan de cirkel en hij scoorde de 27-20.

Harmen Voogt, die een prima wedstrijd heeft gekeept, is inmiddels vervangen door Rens van Kregten en hij wist tot tweemaal toe een inzet te keren in ondertal en zo kon Houten middels scores van Luuk van Engelen, Floor Lanphen en een 7-meter gescoord door Jelmer Schaap in de slotfase uitlopen naar een 32-22 eindstand.

Aankomende zaterdag speelt Houten uit bij Tachos in Waalwijk. Daar treffen zij oud ploeggenoot Joep Voermans. De wedstrijd begint om 20.00 uur in Sporthal de Slagen in Waalwijk.

Stipt Payroll Houten - Kras Volendam2

Zaterdag 24-11-2-18 The DOME Houten

Scheidsrechters: heren Bralts en v/d Horst

Ruststand: 16-11

Eindstand: 32-22

Houten:

Thies Berendsen(1), Bradley van den Broek, Jorick de Bruijn, Sven Ehlhardt( 4), Luuk van Engelen(1), Jarn van Gool(5), Stijn Hoefnagels(5), Sonni de Jonge(4), Rens van Kregten, Floor Lanphen(1), Tobias Marx(5), Job Reumer(1), Jelmer Schaap(1), Rogier Teeuwissen(4), Harmen Voogt.