• Hanna Koops
  • Hanna Koops
  • Hanna Koops
  • Hanna Koops

Stipt Payroll Houten te sterk voor reserves OCI-LIONS

HOUTEN De handballers van Stipt Payroll Houten hebben onder leiding van trainer/coach Rick Louw wederom een overwinning kunnen toevoegen aan een prima reeks in de Eredivisie handbalWas in de beker de ploeg afgelopen donderdag de ploeg te sterk voor ARBO Rotterdam, afgelopen zaterdag 18 november in de 10e speelronde bleek Stipt Payroll Houten te sterk voor het Limburgse OCI-Lions 2. Eindstand 26-22. Stipt Payroll Houten staat met dit resultaat wederom op de eerste plaats in de Eredivisie.

VERSLAG De thuisploeg Houten kent een vliegende start, staat binnen 8 minuten op een 6-2 voorsprong en hebben de heren scheidsrechters een overtreding gezien en valt de 1e tijdstraf  van de wedstrijd en Houten komt in ondertal.

De Limburgers komen direct tweemaal tot scoren waar Houten een kans laat liggen en het is 6-4.Dan ontkomt Lions niet aan een tijdstraf en daar gaat een tweede straf overheen en is het Houten dat eenvoudig kan uitlopen naar 9-4, gaat een schot van Lions naast en volgt er na krap 14 minuten weer een tijdstraf voor de uitploeg.Aan de zijde van Houten zit de dekking goed dicht, er is veel werklust en beleving en in de aanval ligt het tempo hoog en is Lions hier en daar weleens te laat.Lions zit niet lekker in de wedstrijd, Houten is gretig en speelt met veel zelfvertrouwen en vecht voor elke bal en dat wil het publiek ook graag.Bij een stand van 13-6 na een score van Cas Driessen van Lions en Jarn van Gool krijgt Houten een 7 meter tegen. Er zijn nog 10 minuten te gaan in de 1e helft en Bjorn Marguardt scoort.Houten verzuimt driemaal een kans te verzilveren, scoort Lions tweemaal op rij maar komt bij een stand van 13-9 in ondertal.Job Reumer weet de 7 meter te verzilveren en maakt er ook nog 15-9 van middels een "valworp".De laatste minuten van de 1e helft is Houten slordig in de afronding waardoor Lions de ruststand kan bepalen op 15-11.

Na 46 seconden in de 2e helft is het Houten dat meteen een tijdstraf aan haar broek krijgt maar weet Harmen Voogt een schot te keren. Een tweede poging brengt de stand op 15-12 en mist Houten een kans. Houten en Lions scoren regelmatig, waarbij Houten de voorsprong vast weet te houden en uit bouwt.

Bij een stand van 24-20 en met nog 4 minuten op de klok neemt trainer/coach Rick Louw een time-out voor de laatste instructies.Houten sluit de wedstrijd af met een 4e 7meter gescoord door Job, zien we een prachtige vlieger die we eveneens prachtig gestopt zien door de doelman van Lions en scoort Jarn van Gool het laatste doelpunt voor Houten en komt de eindstand met 26-22, en is de winst geheel verdiend voor de mannen van Rick Louw en Remko Thiers.

Volgende week speelt Houten op zondagmiddag (26-11) om 13.00 uur tegen de reserves van Bevo in Panningen, noord Limburg.

Scores:Thies Berendsen(4), Jorick de Bruijn, Bradley van den Broek(3)Luuk van Engelen(4), Jarn van Gool(4),Stijn Hoefnagels(3),Rens van Kregten(K),Floor Lanphen, Job Reumer(8), Jelmer Schaap, Rogier Teeuwissen, Joep Voermans, Harmen Voogt