• Hanna Koops
  • Hanna Koops
  • Hanna Koops
  • Hanna Koops
  • Hanna Koops
  • Hanna Koops

Stipt Payroll Handbal Houten eindigt seizoen feestelijk

HOUTEN Nadat de handballers van Stipt Payroll Houten al eerder de Play-off binnen haalde en vorige week uit bij OCI-LIONS2 het kampioenschap, viel zaterdag 10 maart in de laatste wedstrijd van de reguliere wedstrijd de beurt aan Herpertz Bevo HC2. Voor hen valt er, behalve de eer, niets meer te winnen of te verliezen en voor Houten staat voorop dat zij, in hun thuishal THE DOME in Houten, de hele vereniging en alle supporters door middel van nog een keer winst op een waar feest wilden trakteren.

Christa de Bruijn

En een heerlijke wedstrijd werd het.

Nadat de spelers uit Panningen aan het publiek waren voorgesteld, en de heren van Stipt Payroll Houten als helden door een haag van jeugdleden en cheerleaders naar voren waren geroepen kon de wedstrijd iets later dan gepland beginnen.

Zowel Rick Louw van Stipt Payroll Houten als Jurij Hiliuk van Herpetz Bevo HC2 hadden jeugdspelers aan hun selectie toegevoegd.

Rick Louw begon deze wedstrijd in een wat andere opstelling dan we van hem gewend zijn maar het moge duidelijk zijn dat elke speler van de selectie van Stipt Payroll Houten debet is aan het behaalde succes tot nu toe van dit seizoen.

Het eerste kwartier vielen de scores om en om en was er na 10 minuten in de 1e helft een voorsprong voor de Noord-Limburgers van 4-5 te zien.

Houten speelde onbevangen en gunde elkaar een score en zo kon het gebeuren dat er hier en daar ook weleens iets misgaat. Bevo kon desalniettemin een kleine voorsprong behouden, 8-9 en trainer-coach Jurij Hiliuk nam een time-out bij 21.09 min. De laatste 9 minuten van de 1e helft kwam Houten langszij en kon uitlopen naar een 14-11 voorsprong bij rust.

De heren scheidsrechters voelden de wedstrijd uitstekend aan en het enige waar zij in de rust behoefte aan hebben is frisse lucht want de temperatuur in de hal was hoog, evenals de sfeer.

Wat een enthousiast publiek en wat werd Stipt Payroll Houten opgezweept door de trommels, het toeteren en het toejuichen van onze eigen jeugd en hun ouders.

De 2e helft begon met een prachtige pass voor een vlieger en die score geeft Houten vleugels want nu gaat het echt los.

Binnen 8 minuten in de 2e helft liep Houten uit naar een 20-13 voorsprong en hier en daar kon het publiek genieten van zeer mooie aanvallende acties, passes, breaks en verdedigende staaltjes en niet te vergeten het werk van onze beide doelmannen.

Ook Bevo blijft handballen en zo stuittte Houten hier en daar ook op de keeper van de uitploeg.

Met nog 12 minuten op de klok is het verschil 10, 25-15.

Onder een geweldige sfeer maakte Houten het klusje af en komt het eindsignaal met 33-20 en barstte het feest in THE DOME los en maken van mannen van Rick Louw en Remko Thiers zich inmiddels al weer op voor de nacompetitie en spelen zij aanstaande dinsdag 13 maart een oefenwedstrijd tegen Jong Oranje in THE DOME.

Felicitaties aan Stipt Payroll Houten Heren 1 en veel succes in de Play-Off.

Thies Berendsen(4), Bradley van den Broek(3), Jorick de Bruijn(2), Christian van Denderen(1), Luuk van Engelen(4), Jarn van Gool(8), Stijn Hoefnagels, Rens van Kregten(K), Floor Lanphen (1), Riemer van Markus, Wouter Pronk(1),Job Reumer(3), Jelmer Schaap(3), Rogier Teeuwissen(1), Joep Voermans(2), Harmen Voogt(K).