• Joyce Schabracq, Zwemcommissie: Tessa Lukassen, Linda Kerkmeester, Victor Barnar, Martin van Vaardegem, Erwin Beringen en Peter Klomp

    Nick de Keijzer | NEM Productions

Sportvrijwilligers van het Jaar

HOUTEN Voor de sport zijn vrijwilligers onontbeerlijk. Dat is de reden dat het Sportgala Houten ook de categorie "Sportvrijwilliger van het Jaar" kent. Sportpunt Houten stelt de genomineerden aan u voor: Joyce Schabracq van Honk- en softbalvereniging Houten Dragons, de zwemcommissie van zwem- en waterpolovereniging GoSwim en Peter Klomp van Stichting Gehandicaptenbelangen Houten (SGH).

JOYCE SCHBRACQ, HOUTEN DRAGONS Joyce vervult een spilfunctie binnen de vereniging. Ze heeft een nieuwe spelvorm, het Slowpitch Softbal, geïntroduceerd binnen de vereniging. Deze inspanningen van Joyce zijn ook de KNBSB opgevallen. Ze is in de loop van het seizoen uitgenodigd voor het lidmaatschap van de landelijke werkgroep die Slowpitch in Nederland verder stimuleert. Daarnaast is ze wedstrijdsecretaris en heeft zij de verantwoordelijkheid voor de wat zieltogende verkoop van clubkleding op zich genomen. Joyce is als geen ander in staat soms lastige kwesties op een heel hartelijke manier op te lossen. Op die manier draagt ze veel bij aan de goede sfeer in de vereniging.

ZWEMCOMMISSIE GO SWIM Vanaf halverwege 2015 is dit groepje enthousiaste zwemmers de uitdaging aangegaan om GoSwim weer op de kaart te zetten. Na het opstappen van het toenmalige voltallige trainersteam hebben deze vijf zwemmers vol enthousiasme een toekomstplan gemaakt voor de vereniging. Omdat trainers niet te vinden waren, hebben ze hun eigen zwemuren ingeleverd om training te geven aan de 90 zwemmers die over waren. Het harde werken is beloond: inmiddels is het ledenaantal weer gegroeid naar 140 wedstrijdzwemmers met een team van 12 trainers. Diverse zwemmers hebben meegedaan aan nationale en internationale kampioenschappen en GoSwim staat bovenaan in de poule van de competitie.

PETER KLOMP, SGH Peter zet zich al jaren in voor het zwemmen bij Stichting Gehandicaptenbelangen Houten (SGH). Niets is hem te veel om het de deelnemers naar de zin te maken. Peter is een man van het eerste uur van de zwemgroep en doet dit werk al meer dan 10 jaar. Door zijn ervaring als mantelzorger is hij binnen de zwemgroep ook een soort luisteraar/adviseur die een verhaal aanhoort en dan met een goed advies komt. Ook regelt hij een geluidsinstallatie binnen zijn netwerk voor een bingomiddag of haalt iets op voor een deelnemer die geen vervoer heeft. Hij staat altijd klaar. Hij cijfert zichzelf met regelmaat weg, recentelijk nog. Een paar weken na een zware hernia operatie staat Peter weer aan de kant van het zwembad: een vrijwilliger van onschatbare waarde.

Genomineerde sportvrijwilligers:

Joyce Schabracq, Zwemcommissie: Tessa Lukassen, Linda Kerkmeester, Victor

Barnar, Martin van Vaardegem, Erwin Beringen en Peter Klomp

Fotograaf: Nick de Keijzer | NEM Productions