• Collage sportfoto's van genomineerde fotografen.

    Collage Sportpunt Houten

Sportgala Houten: Genomineerde Houtense sportfoto's 

HOUTEN De voorbereidingen voor het Sportgala Houten 2016 zijn in volle gang. In 5 categorieën worden prijzen uitgereikt en deze week wordt de categorie 'Sportfoto van het Jaar' in de spotlights gezet. De categorie is sinds 2012 onderdeel van het Sportgala Houten en geeft door het oog van de fotograaf (amateur of professional) een Houtens sportmoment weer. Reden ook dat de jury vooral kijkt naar wat er gebeurt op de foto, wat het gevoel daarbij is en welke emotie deze oproept.

 

EERSTE GENOMINEERDE FOTO Jenna Spelten, slechts 14 jaar jong, legde het eerste Houtense sportmoment vast. Een Houtense derby tussen VV 't Goy B2 en SV Houten B6. Op de foto is een passeeractie te zien van de speler van VV 't Goy. De verbetenheid bij de speler van SV Houten om toch de bal nog te veroveren spreekt boekdelen waarbij  de scheidsrechter op de achtergrond het duel gaande slaat. Ondanks haar jonge leeftijd weet Jenna wat er vastgelegd moet worden. Met oog voor fotografisch detail is zij al enige jaren actief als sportfotograaf. Op haar 7e stond haar eerste sportfoto in de krant en afgelopen jaren heeft ze zelfs al internationale sportevenementen voor haar lens mogen hebben. Dit belooft wat voor de toekomst!

 

TWEEDE GENOMINEERDE FOTO De tweede genomineerde foto is een actiefoto uit de wedstrijd van het eerste team van Jongens onder 14 van Basketbalclub Woodpeckers en is gemaakt door Arjen Kleefsman. De jongens spelen in de landelijke 2e divisie in de leeftijdscategorie 13-14 jaar waardoor zij in deze wedstrijd het team uit Groningen troffen. De prachtige vluchtfase en opperste concentratie van de speler voordat hij de bal in de basket gooit zorgen voor een prachtig totaalplaatje. Arjen Kleefsman is de huisfotograaf van BC Woodpeckers en legt vele basketbalmomenten vast (onder andere het Glow in the Dark basketbaltoernooi afgelopen oktober).

 

DERDE GENOMINEERDE FOTO Als junioren gingen ze het veld op, als kerels kwamen ze er weer vanaf! De derde genomineerde foto geeft het kampioenschap weer van de junioren honkballers tegen de nummer 2 op de ranglijst. Een zwaar bevochte zege waarbij de vastberadenheid van de spelers om dit klusje te klaren perfect is vastgelegd. Adri de Vrieze, tevens speler bij de honkbal heren, heeft een grote passie voor de sport ook al is hij inmiddels niet meer woonachtig in Houten. Hij omschrijft zijn passie als sportfotograaf op een prachtige manier: "Voor mij is fotograferen een manier om vanuit een andere blik naar de wereld te kijken en de dagelijkse beslommeringen los te laten, eigenlijk net als honkballen".

 

ONLINE STEMMEN Ook geraakt door de sportfoto's van Jenna, Arjen en Adri? Jij kan mede bepalen wie er met de felbegeerde sportprijs vandoor gaat door online je stem uit te brengen. Ga naar www.houtensnieuws.nl,  klik op de stem button en breng je stem in alle categorieën uit.

 

AVOND BIJWONEN De 6e editie van het Sportgala Houten vindt plaats op maandag 6 februari 2017 in het Theater aan de Slinger. Het belooft een feestelijke avond te worden waarbij sporters, sportverenigingen en vrijwilligers in Houten geëerd en gewaardeerd worden. Wilt u deze mooie avond in het theater ook bijwonen, kijk dan voor het programma en voor het kopen van tickets op www.sportgalahouten.nl.