• De genomineerde baanonderhoudsploeg

    Sportpunt Houten
  • Alle genomineerden

    Sportpunt Houten
  • Marcel Schouten

    Sportpunt Houten

Sportgala Houten 2018: genomineerde sportvrijwilligers

HOUTEN Met nog iets meer dan twee weken te gaan voordat bekend wordt wie er met de felbegeerde Sportgala Houten beeldjes vandoor gaan maken we vandaag kennis met de genomineerde Sportvrijwilligers.

door Sportpunt Houten

Waar normaliter elke categorie (uitgezonderd Sporttalent) uit drie genomineerden bestaat, is het bij die van Sportvrijwilliger dit jaar iets anders. Binnen deze categorie zijn er dit jaar maar twee nominaties, maar met in totaal wel 15 genomineerden. Hoe zit dit precies en wie zijn deze genomineerden?

BAANONDERHOUDSPLOEG ATALANTA De eerste nominatie gaat naar de Baanonderhoudsploeg van Tennisclub Atalanta. Nu bestaande uit ongeveer vijftien mannen in de leeftijd van 63 tot 86 jaar. Allemaal gepensioneerd, met de maandag als vaste dag om onderhoud te plegen op de club. Naast het reguliere onderhoud van de dertien tennisbanen – wat onder andere bestaat uit bijeenharken en opruimen van afgevallen bladeren, het egaliseren van de banen en het vegen van de lijnen – verzorgen de mannen ook de halfjaarlijkse gotenschoonmaak, de controle en reparatie van de netten en het schoonmaakmateriaal (sleepnetten, lijnborstels, harken bezems en gritschuivers). Ook voor grotere projecten draait de baanonderhoudsploeg zijn hand niet om en wordt groot onderhoud waar nodig goed aangepakt, zoals het herstellen van beschadigde hekwerken na storm of herstel van het clubhuis. De onderhoudsploeg is letterlijk en figuurlijk constant in beweging, staat niet stil en kunnen absoluut niet gemist worden!

MARCEL SCHOUTEN 'Je zult maar twee keer genomineerd zijn', zal Marcel Schouten vast en zeker geroepen hebben tegen zijn collega's van de baanonderhoudsploeg van TC Atalanta. Marcel heeft namelijk het geluk dat hij ook nog eens individueel genomineerd is als Sportvrijwilliger van het jaar. Al ruim 25 jaar is hij vrijwilliger bij de club als coördinator recreatief tennis, facilitair ondersteuner van diverse commissies, redacteur van de website en clubapp en is hij vorig jaar – na jarenlang actief bestuurslid te zijn geweest – benoemd tot erelid. Met zijn 70 jaar zit Marcel niet stil en tennist hij op de dinsdagavonden ook nog eens zelf bij de club. Hij kan door zijn jarenlange vrijwilligerservaring binnen de club genoeg mooie momenten op noemen, waaronder het Wijken Toernooi in Houten een aantal jaar geleden. Loopt u Marcel een keer tegen het lijf, vraag hem hier zeker even naar!

STEMMEN Stemmen op de genomineerden in de verschillende categorieën kan tot zondag 27 januari 2019 via www.houtensnieuws.nl. Volgende week leest u meer over de sporttalenten en de schoolsportinitiatieven!