• Genomineerde sportploeg: Stipt Payroll Houten Heren 1

  Sportpunt Houten
 • Genomineerde sportploeg: SV Land Taurus Heren 1

  Sportpunt Houten
 • Genomineerde sportploeg: ponycarrousel Zilvia's Hoeve

  Sportpunt Houten
 • De genomineerde sporters Tim van der Horst, Maike Broere en Michiel van Rijn

  Sportpunt Houten

Sportgala Houten 2018: genomineerde sporters & sportploegen

HOUTEN De online stemming voor het Sportgala Houten is in middels geopend. Het wordt dan ook tijd om nader kennis te maken met de genomineerden sporters en sportploegen. In de komende weken voorafgaand aan het Sportgala Houten introduceren wij ook nog de sportvrijwilligers én sporttalenten. Tevens brengen wij u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen van deze avond. Leest u mee?

door Sportpunt Houten

MAIKE BROERE Binnen de categorie Sporter van het jaar neemt de 19-jarige Maike Broere, als enige vrouw én de jongste binnen haar categorie, het op tegen twee mannen. Maikes grootste prestatie afgelopen jaar is het winnen van het Nederlands Kampioenschap op de balk in de 3e divisie, wat haar promotie naar de 2e divisie opleverde. Om op dit niveau optimaal te kunnen presteren heeft ze dit jaar de overstap gemaakt van Atilla Houten naar Turn4U in Utrecht en is haar trainingsintensiteit verdubbelt!

TIM VAN DER HORST, het 23-jarige tennistalent, heeft het streven heeft om binnen drie jaar deel te nemen aan Roland Garros (250 ATP punten). Hij heeft hier afgelopen jaar een begin mee gemaakt door 2 ATP punten binnen te slepen en eindigde 2018 met een 36ste plek op de Nederlandse ranglijst. Tim is toegewijd en kiest zijn (inter)nationale toernooien zeer zorgvuldig. Daarbij probeert hij zelf financiële middelen binnen te halen om dit doel te realiseren.

MICHIEL VAN RIJN (29), wereldkampioen Shaolin Kempo in 2018 in de categorie semi-contact fighting, is ook al net zo toegewijd als zijn mede-genomineerden. Na vorig jaar ook al genomineerd te zijn geweest voor onder andere zijn plaatsing voor het WK 2018, laat Michiel zien dat hij de laatste paar jaren op een constant hoog niveau presteert. Met veel doorzettingsvermogen, de juiste trainingsmethoden en voedingspatronen presteert hij in 2018 op de NK's ook nog eens zeer succesvol met twee keer een tweede plaats.

Drie genomineerde, toegewijde sporters die naast topprestaties afgelopen jaar ook vooruit kijken, doelen durven te stellen en stappen durven te maken naar een succesvol 2019!

PONYCARROUSEL ZILVIA'S HOEVE Binnen de categorie Sportploeg van het jaar zijn de nominaties niet mis en is het niveau enorm hoog. Waar de paardencarrousel van Zilfia's Hoeve vorig jaar er met deze prijs vandoor ging, is dit jaar de ponycarrousel van Zilia's Hoeve genomineerd. Op het NK Carrouselrijden – met een deelnemersveld van maar liefst 200 groepen – eindigde de groep uit Houten twee keer op een welverdiende vijfde plek. De Houtense carrouselploeg bestaat uit 16 meiden in de leeftijd van 13 tot 18 jaar. Zij rijden met pony's en paarden een kür op muziek waarbij samenwerken, uiterlijke verzorging van zowel paard als ruiter én goed kunnen paardrijden erg belangrijk zijn. De ponycarrousel heeft deze nominatie mede afgedwongen doordat zij ook zelf alle invulling voor de wedstrijden doen (thema, muziek, aankleding).

SV LAND TAURUS HEREN 1 schreef afgelopen jaar clubhistorie door voor het eerste de Nationale Beker te winnen binnen het volleybal. Waar veel teams met spelers van buitenaf spelen bestond het Heren 1 team van Taurus ten tijde van de zege veelal uit spelers uit de eigen jeugdopleiding. Als collectief én met een grote achterban sleepten zij deze prijs in de wacht. Binnen de huidige competitie heeft SV Land Taurus Heren 1 het ook niet onverdienstelijk gedaan. Ze eindigden op een nette vierde plaats.

STIPT PAYROLL HOUTEN HEREN 1 VAN HANDBAL HOUTEN schrijft clubhistorie door in 2018 kampioen te worden op het hoogste podium van Nederland, de Eredivisie en zich daardoor te plaatsen voor de play-offs van de BENE-league. Dit kampioenschap is de bekroning op het werk van de vereniging, die vanaf 2011 de weg omhoog heeft ingezet betreft Heren 1, toen nog spelend in de hoofdklasse.

De spelers van alle drie de sportploegen zijn een grote inspiratie voor al hun jeugdleden. Dat de ploegen allen ook nog eens erg betrokken zijn binnen de vereniging laat zien dat ze allemaal uit het juiste hout gesneden zijn.

SPORTGALA De achtste editie van het Sportgala Houten vindt plaats op maandag 4 februari in sporthal de Slinger en Theater Aan de Slinger. Middels een interessant en aantrekkelijk interactief voorprogramma en een spannende prijsuitreiking daaropvolgend schotelen we u een avond voor die u niet mag missen! Wilt u er bij zijn? Kijk dan voor het totale programma en het kopen van tickets op www.sportgalahouten.nl.

STEMMEN Stemmen op de genomineerden in de verschillende categorieën kan tot zondag 27 januari 2019 via www.houtensnieuws.nl. Volgende week leest u meer over de sportvrijwilligers en schoolsportinitiatieven.

Uw stem uitbrengen op een van de sporters (en stemmen op iemand uit de andere categorieën) kan tot en met zondag 21 januari via www.houtensnieuws.nl.