• Jan Willem en Tom van Steenis, Wincent ter Schure was helaas niet in de gelegenheid om op de foto te gaan.

    John van Amerongen

Sportgala 2016 in de steigers;  drie internationale sporters genomineerd in 2016

HOUTEN De voorbereidingen voor het Sportgala Houten 2016 zijn in volle gang. In 5 categorieën worden prijzen uitgereikt en deze week wordt de categorie "Sporter van het Jaar" in de spotlights gezet.

Het is algemeen bekend dat binnen de gemeente Houten vele mooie sportprestaties zijn neergezet. In de categorie Sporter van het Jaar zijn drie sporters genomineerd, die allen hun sport op nationaal en internationaal niveau beoefenen. Sportpunt Houten stelt ze graag aan u voor; Jan Willem van Schip, Tom van Steenis en Vincent ter Schure.

OLYMPISCH Jan Willem van Schip, afkomstig uit Schalkwijk en 22 jaar jong, mocht afgelopen zomer voor het eerst de Olympische sfeer meemaken. In Rio de Janeiro kwam hij uit op het onderdeel ploegenachtervolging met het baanwielrennen. Helaas bleef het team steken bij de kwalificaties, vanwege een val van één van de teamgenoten. Wat blijft is een unieke ervaring, die hopelijk over vier jaar een vervolg gaat krijgen. In het afgelopen jaar heeft hij daarnaast ook zeges behaald in wedstrijden als de Houtse Linies, de Groeistad Klassieker, de GP Kint en in de Olympia's Tour.

BEACHVOLLEYBAL Tom van Steenis speelt beachvolleybal in het nationale en internationale circuit. Sinds enkele jaren woont en traint de van oorsprong Houtenaar in Scheveningen. In het afgelopen jaar is hij overgestapt van het talentteam naar het Nederlandse beachvolleybalteam en heeft hij het voorrecht om dagelijks te trainen met onder andere Olympische medaille winnaars Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Maar als Tom tijd heeft, bezoekt hij nog altijd graag zijn vader in Houten en geeft hij volleybaltrainingen voor volleybalvereniging Taurus aan kinderen van bijvoorbeeld Partou en OBS Klavertje Vier.

WEGWIELRENNER Als derde genomineerd in de categorie "Sporter van het Jaar" is wegwielrenner Vincent ter Schure. Vincent heeft samen met piloot Timo Fransen maar liefst drie medailles behaald bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Omdat Vincent een progressieve oogziekte heeft, verslechtert zijn zicht met de jaren en zit hij achterop op de tandemfiets. In de afgelopen jaren hebben Vincent en Timo vele trainingsuren gemaakt om internationaal met de top mee te kunnen. Dit werd beloond met goud op de roadrace in Rio.

AAN DE SLINGER De 6e editie van het Sportgala Houten vindt plaats op maandag 6 februari 2017 in het Theater aan de Slinger. Het belooft een feestelijke avond te worden waarbij sporters, sportverenigingen en vrijwilligers in Houten geëerd en gewaardeerd worden. Wilt u deze avond ook bijwonen, kijk dan voor het programma en het kopen van tickets op www.sportgalahouten.nl.

STEMMEN Vanaf begin januari kunnen alle inwoners uit de gemeente Houten en andere geïnteresseerden stemmen op hun favoriet in alle 5 de categorieën. De online stemming gebeurt via de uitgever van deze krant en is terug te vinden op www.houtensnieuws.nl.