• Groepsfoto februari 2016 bij de afsluiting van Sportgala Houten 2015

    Femke Linders

Sportend Houten op vijfde sportgala in het zonnetje gezet

HOUTEN Op het Houtense Sportgala 2015 van afgelopen maandag werden sportverenigingen en sporters en sportsters in de gemeente Houten weer in het zonnetje gezet. Dit jaar werden op het gala de awards voor sporter, sportploeg, sportfoto, sportvrijwilliger, sporttalent, sportinitiatief en sportcoach van 2015 uitgereikt. Speciaal voor deze vijfde editie van het sportgala was er ook de sportwaarderingsprijs.

Sporter 2015 werd atleet Robin Coops. Sportploeg van 2015 werd volleybalploeg Oskam Taurus dames 1. Gerard Schoonderwoert won de prijs voor Sportfoto 2015. Jan Vrerink en Corine Groot van volleybalvereniging Taurus werden uitgeroepen tot Sportvrijwilliger van 2015. Het Onze Lieve Vrouwe Broederschap reikte weer haar prijs voor sporttalent op het sportgala uit. Sporttalent van 2015 werd hockeyer Jan-Thijn Wijnker. Jan-Thijn behoort tot de allerbeste hockeyers van zijn leeftijd en heeft het via HC Houten, Kampong en de selectie Midden-Nederland nu geschopt tot de nationale selectie. Maarten Pronk (handbal) en Noah van Dam (volleybal) ontvingen beiden de aanmoedigingsprijs. Het Holland Open Wheelchair Tennistoernooi 2015 georganiseerd door Tennisclub Houten is samenwerking met stichting HOWT werd benoemd tot sportinitiatief van het jaar 2015. De Waterpolocoach van het Nationaal Herenteam, Robin van Galen, reikte de prijs voor Sportcoach 2015 uit aan Ron van Lamoen van Judovereniging Groot Houten. . Alle winnaars gingen naar huis met een cheque van 250 euro. De winnaars van de talent- en aanmoedigingsprijs gingen naar huis met een cheque van respectievelijk 1200 euro en 225 euro.

SPORTWAARDERINGSPRIJS Dit jaar werd ook de Sportwaarderingsprijs uitgereikt. Deze prijs is vanwege het vijfjarig bestaan van het Sportgala Houten in het leven geroepen om mensen, die van belangrijke waarde zijn geweest voor hun vereniging en/of sportorganisatie dan wel voor de algehele sportontwikkeling in Houten, te waarderen voor hun inzet. Zo overhandigde Burgemeester Wouter de Jong deze prijs aan Ronald Koekoek, voormalig voorzitter van volleybalvereniging Taurus. Wethouder Sport Kees van Dalen mocht deze prijs overhandigen aan Christel van der Gun, eigenaresse van Stardance. Dit vijfde Houtense Sportgala werd net zoals de vier voorgaande jaren georganiseerd door Sportpunt Houten. Bigband Houten verzorgde voor de vijfde keer de muzikale omlijsting voor het gala. Dansschool Olga van Koningsbrugge en Wheel Sensation verzorgden optredens.