Sport en het lokale bedrijfsleven

HOUTEN Zonder sport geen economie en zonder economie geen sport. Deze maand wil Sportpunt Houten u meenemen in sport en het bedrijfsleven. Alleen ga je harder, maar samen kom je verder! Een veelgehoord citaat wat zeker van toepassing is op dit onderwerp. Vele lokale bedrijven zijn zichtbaar met sponsorborden langs sportvelden en/of middels kledingsponsoring. Maar zijn al deze voorbeelden ook echt maatschappelijk van meerwaarde? Sportpunt Houten denkt dat er veel meer mogelijk is op het gebied van maatschappelijke sponsoring.

Sportpunt schrijft Sport

Een paar weken geleden vond de Houtense Ondernemersdag plaats; een dag voor het lokale bedrijfsleven georganiseerd door drie bedrijvenverenigingen, de gemeente Houten en de Rabobank. Op deze dag werden in drie categorieën de prijzen uitgereikt en één van de genomineerden in de categorie "Retailer van het Jaar" was Martijn Steenman van Albert Heijn Oude Dorp. Martijn is als franchisenemer al vele jaren een heel goed voorbeeld van hoe je als ondernemer betrokken kunt zijn bij de sport in de gemeente. Zo sponsort hij niet alleen vele evenementen, zoals de Loop door Houten, tevens is hij initiatiefnemer bij de organisatie van de AH Sportactie. Samen met Sportpunt Houten heeft hij ervoor gezorgd dat er verschillende sportaanbieders op de winkelvloer hun sportaanbod konden tonen en zijn er boekjes met informatie over de deelnemende sportorganisaties in de winkels verspreid.

Op deze dag vond ook een Meet&Match plaats; middels een wand konden bedrijven en organisaties hun vraag en/of aanbod vermelden en werd er gezocht naar een match om iets terug te doen voor de Houtense samenleving. Ook Sportpunt Houten heeft de vraag weggelegd en wel om nieuwe partners te vinden voor het Sportgala Houten. Schoonmaakbedrijf MKB Schoon is hier op ingesprongen en gaat de samenwerking aan. Het Sportgala Houten is inmiddels uitgegroeid tot een avondvullend programma, met lezing, buffet en uitreiking van de prijzen. Er wordt een netwerkmoment geboden in een informele setting om het bedrijfsleven en de sportverenigingen bij elkaar te brengen.

Maar er is meer; maatschappelijke sponsoring kan juist ook bestaan uit het leveren van menskracht, kennis en/of kunde. Zo heeft Sportpunt Houten recent een vraag gekregen van Nike Clearance Store, gevestigd in Shoppingcentrum Overvecht of er vrijwilligerstaken zijn in Houten waarbij hun medewerkers kunnen aansluiten. Nike vindt het belangrijk dat hun medewerkers zoveel mogelijk zichzelf vrijwillig inzetten ten behoeve van de sport. Misschien zijn deze initiatieven er in Houten ook?

Er zijn meer ideeën te bedenken voor wat betreft de inzet van kennis uit het bedrijfsleven binnen de sportorganisaties. Zo zijn in meerdere branches mogelijkheden te vinden. Wat te denken van een financieel bedrijf die een medewerker een aantal uur beschikbaar stelt om een penningmeester van een sportvereniging te ontlasten of een ICT deskundige die een website mee mag onderhouden? Sportpunt Houten komt graag in contact met deze bedrijven, want alleen ga je harder, maar samen kom je verder!