• Snorkelen en zeemeerminnen

    Jeroen Boermans

Snorkelen en zeemeerminzwemmen in de Wetering

HOUTEN Scuba-Go gaat op 7 oktober a.s. van start met een nieuw seizoen. Dit jaar komt het accent te liggen op snorkelopleidingen en op zeemeerminzwemmen. Die laatste sport is inmiddels razend populair.

Scuba-Go verzorgt inmiddels drie jaar op de zondagmiddagen snorkelopleidingen in zwembad de Wetering. Het lesconcept van de vereniging is succesvol gebleken. Er wordt in kleine groepjes getraind, zodat er veel individuele aandacht aan elk kind geschonken kan worden. Er zijn geen vaste examenmomenten: als een kind aan alle vereisten voldoet, kan het op elk moment van het seizoen examen doen, waarna kan worden doorgegaan met een volgend brevet.

Door het volgen van een snorkeltraining schiet niet alleen de lichamelijke conditie van de kinderen omhoog, maar raken zij vertrouwd met de technieken die nodig zijn om onder water te kunnen bewegen. Daarom zullen zij veel minder snel in paniek raken bij een keer ongewild "koppie onder" gaan. Zij weten immers exact wat je moet doen om weer veilig boven te komen.

Dit seizoen biedt Scuba-Go ook trainingen in zeemeerminzwemmen aan. Op de verenigingsmarkt waren al twee zeemeerminnen aanwezig. Het ligt in de bedoeling om de eerste zondag van november met de eerste groep zeemeerminnen te gaan trainen. Daarvoor, is er een informatieavond waarin wordt gesproken over de inhoud van de training en de aanschaf van een staart. Die bijeenkomst zal worden gehouden op 14 oktober a.s. om 14.00 uur in zwembad de Wetering. Belangstelling voor snorkelen of voor zeemeerminzwemmen? Neem contact op met Jeroen (voor snorkelen) of met Veerle (voor zeemeerminzwemmen). Beiden zijn zij bereikbaar op nummer 030-6371439.