• Alle deelnemers werden uitgeroepen tot winnaar van het toernooi. De zilveren schaal wordt trots opgeheven door Tijn Wuis.

    Richard Thoolen

Slaan, rennen en bakken

HOUTEN Zondag hield honk- en softbalvereniging HSV Houten Dragons voor de 5e keer haar familietoernooi. Net als voorgaande jaren werd het toernooi goed ontvangen en beleefden de deelnemers er veel plezier aan.

Richard Thoolen

EEN MOOIE DAG Meer dan 90 mensen hadden zich dit jaar ingeschreven en kwamen uit in teams met ludieke namen als The Heroes on Socks, De Zwabbertjes, The Girlfriends en Worstenbroodjes. De Waik Vikings bestond uit spelers die hun roots hebben in Wijk bij Duurstede, en zij droegen voor deze gelegenheid heuse Vikinghelmen voorzien van horens. Voorzitter Bart Keijl is bijzonder tevreden over het toernooi dat afgesloten werd met een gezamenlijke barbecue. "Het is zo leuk dat er aan dit toernooi spelende leden deelnemen tezamen met familie, vrienden, buren en collega's. Alle leeftijden zijn vertegenwoordigd van 6 tot 80 jaar. Onze activiteitencommissie bestaande uit Tineke Matulessy en Petra Homoet hebben het zeer goed georganiseerd. Meer dan een half jaar geleden zijn ze begonnen met de voorbereidingen. Dit jaar heeft het weer ook fantastisch meegewerkt door op de gekozen datum een strakblauwe hemel te bieden met een heerlijk aangenaam zonnetje."

HONGER Tineke: "Ik vind het fijn als we de mensen een leuke dag kunnen bezorgen en ze tevreden naar huis gaan. Ik zie hier echt één grote happy family en ben blij dat daar nog steeds nieuwe mensen bijkomen." Ondertussen staat Tineke hamburgers te bakken op de big-size barbecue en wanneer ze roept dat de hamburgers klaar zijn voeren de deelnemers een run uit op het malse vlees. Tineke: "Men heeft kennelijk flink honger gekregen van al dat sporten, want er is bijna niet tegen aan te bakken!"

DELICATESSEN Petra heeft de inkopen voor het eten gedaan. "Ik ben slagersdochter en heb het beste vlees ingekocht. Daar maken we zelf onder andere hamburgers met munt en knoflook en worstjes met spek en salie van. Daar serveren we dit jaar Romaanse salade bij gemaakt van rijst, fruit en kerrie. De mensen vonden deze zo lekker dat ze me zelfs om het recept hebben gevraagd."

UIT WIJK Karel Stat komt uit voor de Waik Vikings en laat het zich allemaal bijzonder goed smaken. "Ik vind het een ontzettend geslaagde dag, leuk en goed georganiseerd. In Wijk bij Duurstede hebben we ook een gezellige Honk- en Softbalvereniging, Wyck Lions. Maar een team moet uit minstens 9 spelers bestaan, liefst nog wat meer. Als je dat aantal niet bij elkaar weet te krijgen kun je niet spelen, en daarom wijken met name de jongere spelers uit naar Houten."

GEEN TOPSPORT Bart: "Maar ook bij ons zie je ambitieuze spelers vertrekken. Wij zijn een breedte-sport-vereniging en geven iedereen gelijke aandacht. Ons motto is: 'samen met plezier presteren' wat niet gericht is topsport. Nadat Norbert Jongerius de overstap maakte naar hoofdklasser UVV komt hij nu uit voor de Franse Nationale Ploeg."

WINNAARS Tineke roept alle deelnemers aan het toernooi uit tot winnaar en overhandigt de zilveren schaal symbolisch aan Tijn Wuis van De Worstenbroodjes. Onder luid gejuich van alle deelnemers houdt Tijn de schaal omhoog.