• Britt met vader Ferry, moeder Francis en broer Lars.

    Richard Thoolen

Roze nijlpaardjes gaan mee

Richard Thoolen

HOUTEN Britt du Pree is een meisje van 12 jaar oud dat het leuk vindt om te tennissen. Zij blijkt dat zo goed te kunnen dat ze onlangs geselecteerd werd om Nederland te vertegenwoordigen op de "Tennis Europe Winter Cups" dat plaats vond in het Russische Khanty. Tijd voor een nadere kennismaking met dit jeugdige talent dat inmiddels tot de top van Nederland is door gedrongen in de klasse tot 12 jaar.

IN HET VLIEGTUIG Britt: "Ik ging met het vliegtuig naar Rusland. Dat was best wel raar. Opeens zag je de grond weggaan. Je zag nog wel de vloer van het vliegtuig maar niet meer de echte grond. Ik ging zonder vader en moeder, die bleven thuis. Maar ik had wel twee roze nijlpaardjes meegenomen. Ik zat in een team met Rose Marie Nijkamp en Emily Schut. We wonnen van Georgië, maar de meisjes van Rusland waren te sterk voor ons. We wonnen daarna nog wel van Cyprus waardoor we op de derde plaats eindigden."

SCHOOL Britt zit in groep 8 van basisschool de Plantage. Kan zij school en tennis goed met elkaar combineren? Britt: "Ik mocht een week wegblijven van school om mee te doen aan het toernooi, maar moest daarna wel alle toetsen inhalen. Toen ik weer terug kwam in de klas gingen mijn klasgenoten klappen en Britt roepen. Dat vond ik wel heel erg leuk. Ze leven echt met me mee." Vader Ferry du Pree: "Britt gaat naar het vervolgonderwijs en we zijn op zoek naar een school waar ze kan leren en haar talent verder kan ontwikkelen. We denken aan een LOOT-school waar ze goede faciliteiten bieden voor toptalenten."

SLIM SPELEN Britt heeft op haar kamer een prijzenkast die uitpuilt van het aantal bekers, medailles en andere prijzen. Ook hangen er foto's van beroemde tennissers als Roger Federer en Novak Djokovic voorzien van handtekening. Britt: "Maar mijn favoriete speler is Rafael Nadal. Hij is een echte vechter, geeft nooit op, loopt op iedere bal en speelt het slim. Ik probeer ook om slim te spelen. Ik kan hard terug slaan en geef de bal dan extra spin mee waardoor mijn tegenstander er moeilijker bij kan. Ook test ik mijn tegenstanders om te ontdekken wat ze wel en niet goed kunnen."

BALLENMEISJE Op het komende ABN-AMRO toernooi is Britt ook van de partij. Nog nietls ballenmeisje. Britt: "Ik sta dan bij baan 2 en moet mijn ballen laten zien. Als de speler me dan een knikje geeft moet ik een bal gooien. Ook moet ik de uitgespeelde ballen oprapen. Leuk dat ik dat mag doen. " Britt heeft een oudere broer Lars. Lars: "Ik ben best wel trots op mijn zusje. Ik vind het leuk voor haar. Zelf speel ik voetbal bij 't Goy in JO15-1." De prestaties van Britt zijn niet onopgemerkt gebleven en er hebben zich twee sponsors gemeld: Wilson International en restaurant Burgers & Pancakes te IJsselstein. Britt: "Leuk dat ik nu mooie spulletjes krijg. Ik moet er van papa wel op letten dat als ik op de foto ga de naam van de sponsor goed te lezen is. Eigenlijk houd ik niet zo van pannenkoeken maar vind ik Mexicaans veel lekkerder. Gele rijst, nacho`s, guacamole, bruine bonen en kippenpootjes. Mmmm."