• Kaylee Swüste, Stokmanploeg en Freek van Zijl, SooSploeg in één beeld, net gestart in hun tijdrit van de eerste zondag 10-7-2016.

  John van Amerongen
 • Ploegenfoto Stokmanploeg Tour de Schalkwijk. De ploeg staat voor de ploegentijdrit 13-7-2016 op de zesde plaats.

  Tour de Schalkwijk
 • De kopgroep dinsdag onderweg met de rode trui, groene trui en gele trui

  Tour de Schalkwijk
 • Ploegenfoto Van Schaik grondwerken Tour de Schalkwijk. De ploeg staat voor de ploegentijdrit van 13-7-2016 op de eerste plaats in het Algemeen Ploegenklassement.

  Tour de Schalkwijk
 • Ploegenfoto Diksploeg Tour de Schalkwijk. De ploeg staat voor de ploegentijdrit 13-7-2016 op de tweede plaats.

  Tour de Schalkwijk
 • Ploegenfoto SooSploeg Tour de Schalkwijk. De SooSploeg staat voor deploegentijdrit 13-7-2016 derde in het ploegnklassement

  Tour de Schalkwijk
 • Renners onderweg in de etappe van maandag.

  Tour de Schalkwijk
 • Ploegenfoto Autobedrijf de Kruif waar Thomas Schoot één van de ploegleiders is. 't GRoentje interviewde hem als vrijwilliger van de Tour de Schalkwijk.

  Tour de Schalkwijk
 • Kaylee Swüste wint de etappe van maandag.

  Tour de Schalkwijk
 • Björn de Klerk wint dinsdag de etappe

  Tour de Schalkwijk

Profiteert Freek in ploegentijdrit Tour?

SCHALKWIJK Welke ploeg won de ploegntijdrit winnen en doet een gooi naar de winst als ploeg in de Tour de Schalkwijk. Wat waren de gevolgen voor de stand van de renners in het Algemeen Individueel Klassement. Heeft Freek van Zijl van De SooSploeg iets van zijn achterstand op Kaylee Swüste van de Stokmanploeg goed gemaakt? Gisteravond woensdag 13 juli werd de ploegentijdrit van de Tour de Schalkwijk verreden. Later vandaag volgt de uitslag en meer over de voortgang van de Tour de Schalkwijk.

John van Amerongen

Kaylee Swüste draagt de gele trui als leider van het Algemeen klassement. Ze had voor de ploegentijdrit drie seconden voorsprong op de nummer twee Freek van Zijl. Kaylee won maandag de etappe. Björn de Klerk die dinsdag de etappe won stond voor de start van de ploegentijdrit derde op 16 seconden van Kaylee. Cindy Sturkenboom stond met dezelfde tijd als Björn ook derde.

STAND PLOEGENKLASSEMENT De ploeg van Van Schaik grondverzet stond voor de start van de ploegentijdrit eerste in het Algemeen Ploegenklassement. De Diksploeg stond toen op de tweede plaats en de SooSploeg was derde in het ploegenklassement. De Stokmanploeg stond op dat moment zesde in dat klassement. Het lijkt er op dat de SooSploeg van Freek van Zijl sterker zal zijn dan de Stokmanploeg van Kaylee Swüste. De tijd van de vierde en de zevende renner telden bij de tijdmeting bij de Ploegentijdrit. Hoe zal de stand in het Algemeen ploegenklassement en het Algemeen individueel klassement zijn na de ploegentijdrit? 

DONDERSPEECH Na de individuele tijdrit van zondag stond de ploeg van Van Schaik grondverzet bovenaan in het ploegnklassement. De SooSploeg stond tweede en de ploeg van Copier was derde. Na de etappe van maandag stond de ploeg van Van Schaik derde in het ploegenklassement. De tweede was plaats was voor de SooSploeg en DIks stond toen op de ereste plaats. Tourspeaker Henk van Gestelk vertelt dat Ad van Schaik zei dat íe ze een 'donderspeech' had gegeven. Blijkbaar heeft dat geholpen, want na de dinsdagetappe, dus voor de start van de ploegentijdrit stond de ploeg eerste.