• De Houtense Ernst Kranenburg manouvreert zijn auto met hoge snelheid over het rallyparcours.

    Edwin Hengelman
  • Eén van de chauffeurs van Rallysport Utrecht gaat hard over het parcours

    Edwin Hengelman

Pech voor Houtense Kranenburg in rallysport in Twente rally (video)

HOUTENRallysport Utrecht reed vorig weekend op de wegen rondom het Twentse Hengelo mee in de Conrad Twente Rally. Voor het oog van een naar schatting 30.000 koppig publiek, streden zo'n honderd deelnemers voor een zo hoog mogelijke klassering, waaronder twee equipes van Rallysport Utrecht. Ernst Kranenburg uit Houten is één van de coureurs en mede-oprichter van Rallysport Utrecht.

John van Amerongen

Het team reisde met twee Mitsubishi Lancer Evo's naar het industrieterrein in Hengelo Zuid, waar het serviceterrein was  opgebouwd. In de ene wagen zaten Martin Menzing (Bilthoven) en Peter van Teunenbroek (Uithoorn), terwijl de tweede Mitsubishi werd bemand door Ernst Kranenburg (Houten) en Alex Eisenberg (Hengelo). Marin Menzing en Ernst Kranenburg zijn enkele jaren geleden gestart met rallyrijden in hun eigen team Rallysport Utrecht. 

OVERWINNING 2014 In 2014 reed Ernst naar een overwinning in Twente en na de winst op de eerste klassementsproef leek ook dit jaar een podiumplek tot de mogelijkheden.  Op de tweede klassementsproef sloeg het noodlot echter toe. Een lekke band en zelfs een kapotte velg, noopten Ernst en Alex tot het wisselen van de band op de proef. Zij werden daardoor op deze tweede proef als laatste geklasseerd. In de proeven die volgden wist Ernst nog drie keer de snelste tijd op de klokken te zetten, net als een tweede en derde tijd. Deze goede resultaten brachten Ernst en Alex uiteindelijk van een laatste plaats terug naar een zesde plek in het algemeen klassement. "Zonder die kapotte velg en lekke band was een mooie podiumklassering zeker een optie," zegt Ernst naderhand. "Een eerste plaats behoorde zeker tot de mogelijkheden."

ONDERSTE UIT DE KAN Dat dit niet vanzelf ging bleek wel uit het feit dat Ernst en Alex écht het onderste uit de kan van de Mitsubishi Lancer Evo VIII moesten halen. Naast een lekke band en twee kapotte velgen, kampte de bolide ook nog eens met problemen aan de oliekoeler. Deze moest tijdens de service worden gewisseld. De oliekoeler was op het onverharde deel van de eerste klassementsproef stuk gereden, terwijl één van de velgen brak na aanraking met een IBC container op de tweede klassementsproef.

TWEEDE WAGEN Martin en Peter bemanden de tweede wagen van het team, de Mitsubishi Lancer Evo VII. Onder deze wagen waren nieuwe, andere, remmen gemonteerd. Martin koos er daarom voor om rustig van start te gaan om zo te wennen aan het remmend vermogen van de wagen. Langzaamaan voerde de equipe het tempo verder op. Daarmee wisten Martin en Peter zich rond de achtste plaats uitstekend te handhaven. Later zou Martin toegeven misschien iets té rustig van start te zijn gegaan. "Dat zit in de aard van het beestje," zei Martin lachend. "Ik moet altijd eerst even in mijn ritme komen."

UIT UITSLAG GESCHRAPT Bij de technische nakeuring bleek de uitlaat van de Lancer van Martin en Peter niet geheel conform de reglementen te zijn. De organisatie besloot daarop de equipe uit de uitslag te schrappen. "Echt een foutje van onze kant," zegt Martin. "We hebben er van geleerd en zullen ervoor zorgen dat dit niet meer gebeurd. Hier kunnen we niet anders dan de hand in eigen boezem steken. Van alle Nederlandse wedstrijden op Nederlandse bodem doet het team van Rallysport Utrecht de Twente Rally het meest graag aan. Het is altijd een leuke en  gezellige wedstrijd rondom Hengelo." "Ook de organisatie klopte weer helemaal. We komen hier jaarlijks graag terug," besluit Martin.

VIDEO