• Fleur Smout

    Sportpunt Houten
  • Mitchell van Rooijen

    Sportpunt Houten
  • Max Broekhuizen

    Sportpunt Houten

Sportgala Houten - genomineerde sporters

HOUTEN Inmiddels is de stemming voor het Sportgala Houten geopend. We laten u in de komende weken kennis maken met alle genomineerden van het Sportgala Houten. Vorige week kon u lezen over de genomineerden Sportploegen en Sportvrijwilligers. Deze week stellen we de genomineerden sporters aan u voor!


In de categorie Sporter van het jaar maken wij als eerst kennis met Max Broekhuizen (20).

Max, begonnen bij SV Houten, heeft een heel duidelijk doel voor ogen het mogen fluiten van de senioren in de Eredivisie. Max is op zijn 14de al begonnen met fluiten en heeft sindsdien al veel ervaring mogen opdoen. Zo is hij begonnen met fluiten bij de jeugd en junioren, waaronder de junioren in de Eredivisie. Daarna werd hij al snel opgenomen in twee ontwikkelprogramma's van het talententraject binnen het amateurvoetbal. Inmiddels mag Max fluiten bij de senioren wedstrijd in de 1e klasse, hij mocht zelfs als jongste scheidrechter ooit (19) de Eredivisie wedstrijd PEC Zwolle – Ajax bij de dames fluiten. Dit jaar hoopt Max zijn debuut in de hoofdklasse te kunnen maken en geselecteerd te worden voor het talententraject betaald voetbal. Max maakt naast zijn vele trainingsuren ook nog tijd om jonge scheidsrechters op weg te helpen binnen de club, via zijn eigen bedrijf Ref2Ref.

Ook Fleur Smout (38) vindt het leuk om haar kennis door te geven aan anderen. Zo geeft Fleur les aan volwassenen en kinderen in de Meern en Amsterdam. Zodra er een geschikte zaal in Houten is gevonden, zal ze ook hier haar kendolessen gaan geven.

Fleur neem het als enige vrouw op tegen twee mannen. Fleur heeft een indrukwekkend CV, zo heeft ze prijzen gewonnen op Wereldkampioenschappen, Europese Kampioenschappen en vele internationale toernooien. Afgelopen jaar heeft ze met het Nederlands damesteam Kendo (Japans Schermen) het Europees Kampioenschap in Belgrado gewonnen en wist ze individueel een bronzen medaille binnen te slepen. Daarnaast won ze voor de tweede keer op rij het Nederlands Kampioenschap. Fleur zit al meer dan 10 jaar in het Nederlands Team en is sinds een paar jaar aanvoerder.

Net als zijn mede-genomineerde is Mitchell van Rooijen (21) aanvoerder van zijn team. Mitchell, begonnen bij FC Delta Sports '95, speelt bij jong FC Utrecht en wist vorig seizoen diep in de blessuretijd het winnende treffer te maken, waardoor hij Jong FC Utrecht een plekje omhoog hielp in de ranglijst. De wedstrijd ervoor wist Mitchell de bal wel op een hele bijzondere manier in het goal te krijgen. Zijn goal, Mitchell speelde in totaal al 11 interlands en 71 wedstrijden in het betaalde voetbal. Mitchell is op weg om zijn doel te bereiken, namelijk spelen in het eerste elftal. Hij heeft al vaak meegetraind bij het eerste elftal en mocht zelfs mee naar het buitenland voor de Europa League wedstrijden.

BRENG U STEM UIT EN WIN MOOIE PRIJZEN! Wilt u nu dat één van bovenstaande sporters er met hét felbegeerde Sportgala Houten beeldje vandoor gaat? Of wilt u stemmen op de sportploegen of sportvrijwilligers waar u vorige week over gelezen hebt? De online stemming is vanaf 3 januari geopend via deze link. Er kan tot 27 januari gestemd worden. De online stem telt als éen volwaardige stem mee in de eindelijke jurystemming.

Onder alle stemmers verloten wij dit jaar in samenwerking met BDU Media, FC Utrecht Maatschappelijk en Albert Heijn Oude Dorp mooie prijzen. Zo maakt u kans op 2 kaartjes voor een geselecteerde wedstrijd van FC Utrecht of een waardebon van €50,- te besteden bij AH Oude Dorp!

De 9e editie van het Sportgala Houten vindt plaats op maandag 3 februari 2020 in Theater Aan de Slinger. Een inspirerende, uitdagende en vooral sportieve avond die u niet mag missen! Wilt u erbij zijn? Kijk dan voor het totale programma en het kopen van tickets op www.sportgalahouten.nl.

Stemmen op de genomineerden in de verschillende categorieën kan tot zondag 27 januari 2020 via deze pagina