• Britt du Pree

    Archief: Sportpunt Houten
  • Reka van Os

    Archief: Sportpunt Houten

Sportgala Houten 2019: genomineerde sporttalenten

HOUTEN Deze week maakt u kennis met de genomineerden Sporttalenten! De prijs wordt mogelijk gemaakt door het Onze Lieve Vrouwe Broederschap.

Het Onze Lieve Vrouwe Broederschap (stichting OLVB) bestaat sinds 1999. Het doel van de stichting is om uit de renteopbrengsten uitkeringen te doen aan jongeren uit de gemeente Houten tot 25 jaar. De Sporttalentprijs die op het Sportgala Houten wordt uitgereikt, bestaat uit een Sporttalentprijs en een Aanmoedigingsprijs. 

In de categorie Sporttalent maken wij als eerst kennis met Britt du Pree. Britt, 12 jaar, geldt als een van de grootste tennistalenten in haar leeftijd. Met haar jonge leeftijd heeft ze al heel wat mooie sportprestaties op haar lijstje staan waaronder Nederlands kampioen meisjes t/m 12 enkel en dubbel en heeft ze internationale toernooien gewonnen. Britt tennist sinds haar vijfde bij de KNLTB in de bondsjeugdopleiding en heeft als enige meisje de status van Nationaal Talent.  Naast tennis blijkt Britt ook nog een uitzonderlijk talent te zijn in padel. Ze is Nederlands kampioen t/m 14 jaar geworden en is door de bondscoach geselecteerd voor het WK padel, waar ze het jongste meisje was die deelnam. Net als Britt is ook Reka van Os opgevallen door de bondscoach van haar tak van sport en is ze onderdeel geworden van Team NL. Réka, 14 jaar, heeft een buitengewone prestatie geleverd op het EK Schoolgirls worstelen. Ze is derde geworden, waarmee ze de tweede Nederlandse vrouwelijke worstelaar ooit is die een medaille heeft behaald op een Europees Kampioenschap. Daarnaast heeft zij afgelopen seizoen op acht internationale toernooien een podiumplek behaald. Réka is naast het worstelen ook betrokken bij haar club De Halter. Ze coacht de jongere meiden, maar helpt ook bij een clubtoernooi. Alles bij elkaar wordt Réka gezien als groot sporttalent, met een warm hart voor de club en sport.

Breng u stem uit en win mooie prijzen!
De jury van het OLVB besluit wie de winnaar wordt in deze categorie. Daarom kan je op deze categorie geen stem uitbrengen, maar u kunt wel stemmen op de andere categorieën via deze link. Onder alle stemmers verloten wij dit jaar 2x 2 kaartjes voor een geselecteerde wedstrijd van FC Utrecht of een waardebon van €50,- te besteden bij AH Oude Dorp!

De 9e editie van het Sportgala Houten vindt plaats op maandag 3 februari 2020 in Theater Aan de Slinger.