• Taurus Heren 2 is genomineerd als Sportploeg van het jaar

  Sportpunt Houten
 • Jeugdteam padel RCH is genomineerd als Sportploeg van het jaar

  Sportpunt Houten
 • Dance Power is genomineerd als Sportploeg van het jaar

  Sportpunt Houten
 • Edo en Rubben zijn genomineerd als Sportvrijwilliger van het jaar

  Sportpunt Houten
 • Marleen Zimmer is genomineerd als Sportvrijwilliger van het jaar

  Sportpunt Houten
 • Sebastiaan is genomineerd als Sportvrijwilliger van het jaar

  Sportpunt Houten
 • Sebastiaan is genomineerd als Sportvrijwilliger van het jaar

  Sportpunt Hotuen

Sportgala Houten 2019: Breng je stem uit en win mooie prijzen

HOUTEN Sportpunt Houten organiseert dit jaar het negende Sportgala. Op 3 februari worden in Theater Aan de Slinger de Sporters, Sportploeg, Sportvrijwilliger en Special Sports bekend gemaakt tijdens een mooie show. Vanaf 3 januari 2020 kan iedereen stemmen op de genomineerden, die komende weken worden voorgesteld. Deze week beginnen we met het voorstellen van de genomineerde Sportploegen en Sportvrijwilligers. Volgende week kan je meer lezen over de Sporters en de Special Sports prijs.

Voor het eerst valt er dit jaar ook iets te winnen door te stemmen. Onder alle deelnemers worden vrijkaarten voor FC Utrecht en waardebonnen van 50 euro voor AH Oude Dorp verloot.

TAURUS In de categorie Sportploeg maken we kennis met Heren 2 van Volleybalvereniging Taurus. Een team dat niet vaak op de voorgrond treedt en een mengeling is van talent en ervaren spelers. De heren speelden in de eerste divisie, namen een heel jaar lang de koppositie in en gaven deze niet meer uit handen. In april 2019 vierden zij daardoor hun kampioenschap. Het team heeft daarmee recht op promotie naar de Topdivisie, wat slechts één niveau lager is dan de Eredivisie waar Heren 1 in uitkomt. Heren 2 ziet echter af van deze promotie. Het team wil graag een kweekvijver blijven voor talent en nieuwkomers. Door te blijven spelen in de huidige klasse kan dit talent ervaring opdoen en gestimuleerd worden zodat op den duur mooie successen behaald kunnen worden in Heren 1.

PADEL Waar nog meer jong talent rondloopt, is bij de padelafdeling van het Racketcentrum Houten. Het Jeugdteam padel RCH deed in 2019 mee met het allereerste Nederlands Kampioenschap padel en kwam meteen met de titel Nederlands Kampioen terug in Houten. Lars, Wessel, Roman en Floris versloegen in de finale van de play-offs met 4-0 de spelers van Udenhout, waardoor zij zich nu een jaar lang het beste team van Nederland mogen noemen. Het team wordt gecoacht door de allereerste jeugd bondcoach van de padelbond én Sportcoach van het jaar op het Sportgala Houten 2017 Ewan Watson!

DANCE POWER Wie ook een winnaar van het Sportgala Houten als coach in huis heeft is de Dance Power van Stardance! Onder leiding van Sportvrijwilliger van het jaar 2014 Lolkje Smilda won deze sportploeg goud op de allereerste danseditie op de Regionale Special Olympics. Dance Power stak hier met kop en schouders boven de andere deelnemers uit en haalde een uitermate hoge score! En met succes, want volgend jaar is dans een vast onderdeel van deze Special Olympics. In totaal dansen ongeveer 35 jongeren en jongvolwassenen met een (verstandelijke) beperking elke week met elkaar bij Stardance. Het is een hechte groep waar vriendschappen uit zijn ontstaan. Door deelname én winst aan de Regionale Special Olympics kunnen ze volgend jaar waarschijnlijk met twee teams deelnemen.

EBO EN RUBBEN De categorie Sportvrijwilliger van het jaar kent dit jaar drie nominaties voor in totaal vier personen. Sportvrijwilligers Ebo Ebens en Rubben Uppelschoten delen namelijk één nominatie voor het opzetten van een wervingsprogramma voor het winnen van jeugdleden bij hun club VV 't Goy. Gezamenlijk hebben ze een uitvoerige promotiecampagne opgezet en uitgevoerd om VV 't Goy weer op de kaart te zetten. Middels het leveren van een bijdrage aan de visiestukken, de marketingcampagne en diverse voorlichtingsavonden heeft deze periode geleid tot een grote toestroom van nieuwe jeugd bij de club.

MARLEEN Een sportvrijwilliger die zich al jaren inzet voor een andere Houtense sportclubs is Marleen Zimmer. Marleen is onmisbaar binnen tennisvereniging LTV de Doordraaiers en is een echte spin in het web. Dat ze in veel verschillende commissies zit, zegt al genoeg. De jubileumcommissie, de recreantencommissie, de opentoernooicommissie, de clubkampioenschappencommissie… En tot slot steekt ze haar handen ook nog eens uit de mouwen bij het opbouwen en afbreken van de blaashal. 

SEBASTIAAN Tot slot Houtenaar en sportvrijwilliger bij Only Friends (Utrecht) Sebastiaan van Veen. Only Friends is een sportvereniging die sporten mogelijk maakt voor kinderen tussen de 6 & 18 jaar met een geestelijke en/of lichamelijk handicap waar Sebastiaan al 2,5 jaar bokstraining geeft aan kinderen met een beperking. Dat Sebastiaan een gedreven en gepassioneerde sportvrijwilliger is en Only Friends een speciaal plekje in zijn hart heeft blijkt aan alles. Met de slogan 'je bent goed zoals je bent' krijgt hij veel kinderen aan het bewegen. Ook regelt hij aangepast sportmateriaal, is hij lid van het bestuur én zamelt hij geld in voor Only Friends om sport en bewegen voor deze doelgroep nog aangenamer te maken. Een echte beer met een klein hartje.

STEM EN WIN Wil jij nu dat één van bovenstaande sportploegen of sportvrijwilligers er met hét felbegeerde Sportgala Houten beeldje vandoor gaat? Of wil je stemmen op de Sporter van het Jaar, waarover je volgende week meer kunt lezen? De online stemming is geopend via de website van het Houtens Nieuws. Er kan tot 27 januari gestemd worden. De online stem telt als volwaardige stem mee in de eindelijke jurystemming.

De 9e editie van het Sportgala Houten vindt plaats op maandag 3 februari 2020 in Theater Aan de Slinger. Een inspirerende, uitdagende en vooral sportieve avond die u niet mag missen! Wilt u erbij zijn? Kijk dan voor het totale programma en het kopen van tickets op www.sportgalahouten.nl.