Jeugdschaatsen van start

18-09-2019, 18:25 | Lezersnieuws | Gerard

De Houtense Skate- en Schaatsvereniging (HSSV) start 28 september met het nieuwe Jeugdschaatsseizoen. De club heeft voor het komende winterseizoen nog plaatsen voor de schaatstraining voor de jeugd van 5-12 jaar en voor de jeugd vanaf 12 jaar (toerschaatsen) op de overdekte Vechtsebanen in Utrecht.

 

Kinderen die willen leren schaatsen of hun schaatstechniek willen verbeteren, kunnen daarvoor terecht bij de HSSV. HSSV biedt deze winter elke zaterdagmiddag (17.30-18.30) jeugdschaatstraining aan, van eind september tot begin maart. Op zaterdagmiddag is dat voor de jeugd t/m 12 jaar en voor de jeugd vanaf 12 jaar, meestal al meegedaan aan het jeugdschaatsen, kan dat op vrijdagmiddag tijdens het toerschaatsen van 16.30 – 17.30 o.l.v. een trainer van onze vereniging.

 

Tijdens de training oefenen de kinderen in kleine groepjes van hetzelfde beginniveau. Zij leren spelenderwijs recht op de schaatsen staan en te glijden. Ook wordt de schaatshouding, afzet en de bochtentechniek getraind. Daarnaast zijn er ook activiteiten op de ijsbaan zoals een Jeugdelfstedentocht. Het KNSB Vaardigheidspaspoort wordt gebruikt. In het vaardigheidspaspoort worden de schaatsvaardigheden van de kinderen bijgehouden. Op deze manier kan bij het jeugdschaatsen nog beter worden ingespeeld op de vaardigheden die een kind al beheerst en op de vaardigheden waaraan nog extra aandacht moet worden besteed. 
Na het jeugdschaatsen is er de mogelijkheid om door te stromen naar het wedstrijdschaatsen of toerschaatsen.

 

Naast het jeugdschaatsen biedt de HSSV een winterprogramma voor volwassenen.

Info: www.hssv.nl of neem contact via de mail; jeugdschaatsenhssv@gmail.com .