• Hanna Koops
  • Hanna Koops
  • Hanna Koops

Ongeduldig spel in 2e helft kost Stipt Payroll/Houten duur punt

HOUTEN De handballers van Stipt Payroll/ Houten onder leiding van Rick Louw wilden zaterdag een winnende partij neer zetten in de Eredivisie. Niet alleen om aansluiting te houden met de top maar ook om het thuispubliek op een mooie wedstrijd te trakteren. Fiqas Aalsmeer 2 won vorige week van het Haagse Hellas en wil zeker omhoog op de ranglijst.

Christa de Bruijn

De eerste helft kent Houten een vliegende start en het publiek kan genieten van de mooie scores, de werklust en de nieuwe aanwinsten van de thuisploeg.De 1e 10 minuten zijn van aftastende aard maar daarna is het veelal Houten dat de klok slaat.Na 8 minuten bij een stand van 6-4 loopt Houten na 20 minuten uit naar een voorsprong van 12-6. Ondanks de vele technische fouten aan beide kanten gaat er ook veel goed.De dekking is georganiseerd en zowel de 1e lijn spelers als de opbouwers komen tot scoren.Aan het einde van de 1e helft loopt Houten verder uit van een 13-7 naar 18-9 voorsprong bij rust.

Na de thee ziet het publiek vol vertrouwen uit naar de 2e helft. Houten loopt uit naar 19-9.Aalsmeer blijft handballen zoals altijd, jonge jongens, ervaren krachten, "geslepen bank"……Houten mist de goal en Aalsmeer scoort de 19-10.Rick Louw ziet met lede ogen aan dat kansen worden gemist, schoten gaan over en naast en hij neemt een time-out bij 6.36 min. Puntjes op de i.Fouten blijven zich echter opstapelen, scores aan Houten-zijde blijven uit en de Noord Hollanders komen naderbij met prima scores, 20-16.Houten is ongeduldig, neemt te weinig tijd voor haar aanvallen en bovendien staat Aalsmeer zeer offensief in de dekking en is er te weinig beweging zonder bal.Na 18 minuten in de 2e helft is het weer een wedstrijd voor Aalsmeer, 21-18.Bij 27.30 op de klok scoort Aalsmeer de gelijkmaker, 25-25.Houten mist tot 2keer toe middels haar opbouwers en een cruciale fout van de arbiters geeft Aalsmeer in de slotfase het balbezit. Dat kan gebeuren, het is all-in the game.Bij 29.32 neemt Aalsmeer een laatste time-out, de dekking van Houten houdt stand en de laatste vrije worp van Aalsmeer gaat in het blok en wint Aalsmeer een punt en Houten kan werken aan een aantal verbeterpunten.Volgende week spelen de heren in Rotterdam tegen ARBO Rotterdam.

Thies Berendsen(1), Bradley van den Broek, Jorick de Bruijn, Luuk van Engelen, Jarn van Gool(4), Stijn Hoefnagels(4), Bas Kramer, Rens van Kregten(K)Riemer van Markus(7-3pen), Job Reumer(4), Jelmer Schaap(3), Rogier Teeuwissen, Joep Voermans(2), Harmen Voogt(K)